Και ενώ η παραγωγή και παροχή περιεχομένου 360° βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε αυτό, φαίνεται πως οι πειρατές ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο για να διοχετεύουν το υλικό τους στο Διαδίκτυο.

Ο Adam Conover, κωμικός και παρουσιαστής του προγράμματος “Adam Ruins Everything” το οποίο μεταδίδεται από την πλατφόρμα TruTV της Time Warner, ανακάλυψε μία κόπια της ταινίας "Clueless" καμουφλαρισμένη ως περιεχόμενο 360° (στο αντίστοιχο κανάλι του YouTube), αποφεύγοντας έτσι την πολιτική της εταιρείας περί ContentID.

 

Η ταινία μπορούσε να αναπαραχθεί ως κανονικό βίντεο, παρέχοντας παράλληλα μία εικονική δυνατότητα περιήγησης στο χώρο, καθώς το "Clueless" γυρίστηκε το 1995, οπότε προφανώς χρησιμοποιήθηκε κάποιο ευφάνταστο τέχνασμα προκειμένου να ξεγελαστεί ο μηχανισμός προστασίας του YouTube.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός αυτός, ο οποίος σκανάρει το περιεχόμενο της πλατφόρμας για παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν, όταν το 2013 "έκοψε" το περιεχόμενο του Jonathan Blow (developer του The Witness) με τη δικαιολογία ότι παραβιάζονταν πνευματικά δικαιώματα της Sony.

 

Screen-Shot-2016-06-30-at-3.17.52-PM.png

 

Έκτοτε, η YouTube αναβαθμίζει συνεχώς τη αποδοτικότητα του μηχανισμού, αδύναμο σημείο του οποίου, όπως φαίνεται, αποτελεί πλέον το κανάλι YouTube 360°.

 

Link.png Site: VentureBeat