Σύμφωνα με αναφορά της διεθνούς ομοσπονδίας εκπροσώπησης της μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως, την IFPI (International Federation of the Phonographic Industry), το 95% της μουσικής που διακινείται μέσω internet είναι παράνομη!

 

Παρόλαυτά, τα ψηφιακά downloads είχαν αύξηση της τάξης του 25% από πέρσι όσον αφορά στις μουσικές πωλήσεις, όντας τελικά υπεύθυνα για το ένα πέμπτο εξ αυτών.

 

Βέβαια, το πρόβλημα των παράνομων μουσικών downloads παραμένει το ισχυρότερο αγκάθι στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Η IFPI, η οποία εκπροσωπεί 1,400 εταιρείες σε 72 χώρες, ανακοίνωσε πως περισσότερα απο 40 δισεκατομμύρια μουσικά αρχεία διακινήθηκαν παρανόμως μέσα στο 2008. Το αντίστοιχο νούμερο για τα νόμιμα downloads ήταν μόλις 1,4 δις τραγούδια, με δημοφιλέστερο το τραγούδι του Lil Wayne, Lollipop, που πούλησε 9.1 εκατομμύρια αντίγραφα.

 

Το παράδοξο στην μουσική βιομηχανία είναι πως αν και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι υπηρεσίες νόμιμης διακίνησης μουσικών αρχείων, προσφέροντας μάλιστα μουσικό περιεχόμενο σε αρκετά χαμηλές τιμές, οι χρήστες του διαδικτύου προτιμούν ακόμα την παρανομία, κατεβάζοντας μουσική, αγνοώντας έτσι επιδεικτικά τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

 

H μουσική βιομηχανία και η IFPI, βλέπουν τους ISP σαν την μοναδική τους ελπίδα για την καταπολέμηση του φαινομένου, θεωρώντας πως η μέχρι τώρα γενική απραξία τους πρέπει να σταματήσει και να συνδυαστεί με μία πιο δυναμική στάση απέναντι σε όσους καταπατούν τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, στερώντας τους έτσι από τα βασικά και νόμιμα έσοδα τους.

 

 

Source.png Πηγή: pcw.gr