Έπειτα από χιλιάδες αγωγές κατά ατόμων για παράνομο κατέβασμα μουσικών αρχείων μέσω ίντερνετ, η δισκογραφική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται αποφασισμένη να αλλάξει τακτική για να καταπολεμήσει τη μουσική πειρατεία στο διαδίκτυο.

 

Από το 2003 έως σήμερα η δισκογραφική βιομηχανία έχει παραπέμψει στη δικαιοσύνη περίπου 35.000 άτομα.

 

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το όπλο των αγωγών δεν απεδείχθη αποτελεσματικό. Εν αντιθέσει επλήγη σημαντικά το δημόσιο προφίλ των δισκογραφικών εταιρειών καθώς οι αγωγές τους στράφηκαν μεταξύ άλλων κατά μιας ανύπαντρης μητέρας, ενός νεκρού και κατά ενός 13χρονου κοριτσιού.

 

Στη θέση των αγωγών η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών Αμερικής (RIAA) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στραφεί σε μια συνεργασία με τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών.

 

Η RIAA αναφέρει ότι έχει ήδη συνάψει προκαταρκτικές συμφωνίες με ορισμένους παρόχους.

 

Η συμφωνία προβλέπει ότι η RIAA θα ενημερώνει με ηλεκτρονικό μήνυμα τον πάροχο όταν διαπιστώσει ότι κάποιος από τους πελάτες του παρόχου προσφέρει μουσική δωρεάν σε άλλους χρήστες μέσω του διαδικτύου.

 

Οι πάροχοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν τους πελάτες τους ή θα τους προειδοποιούν ότι εντοπίστηκαν να μοιράζονται παράνομα με άλλους μουσική και θα τους ζητούν να σταματήσουν αυτήν την πρακτική.

 

Εάν ο χρήστης συνεχίσει να παρανομεί τότε ο πάροχος θα έχει το δικαίωμα διακοπής της πρόσβασης του πελάτη στο διαδίκτυο.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr