Η Βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας διαβούλευσης που πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2015.

Σκοπός της εν λόγω διαβούλευσης ήταν να ελέγξει τη γνώμη του κοινού, αναφορικά με την ενδεχόμενη αύξηση της ανώτατης ποινής για διαδικτυακή πειρατεία από δύο σε δέκα χρόνια.

 

Η κυβέρνηση έλαβε 1.032 απαντήσεις, εκ των οποίων οι 938 προέρχονταν από μια καμπάνια που οργανώθηκε από το Open Rights Group (ORG). Μάλιστα, με βάση τα αποτελέσματα, 1.011 άτομα διαφωνούν με την αύξηση της ποινής και μόνο 21 συμφωνούν.

 

Ακόμη και αν λάβει κανείς υπόψη μόνο τις ψήφους που δεν προέρχονται από την καμπάνια του ORG, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καθώς 73 άτομα είναι κατά της αύξησης και 21 υπέρ. Η Βρετανική κυβέρνηση ευχαρίστησε όσους έλαβαν μέρος και δήλωσε ότι θα φροντίσει να κινηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τωρινή Βρετανική κυβέρνηση αποτελείται από το συντηρητικό κόμμα που υποστηρίζει κυρίως τις επιχειρήσεις, επομένως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αυξήσει την ποινή παρά τα αποτελέσματα της διαβούλευσης.

 

Ακόμη, αρκετοί από τους υποστηρικτές της αύξησης της ποινής σε δέκα χρόνια, είναι όμιλοι, οι οποίοι είχαν πιθανότατα ανάμειξη στην πρόταση αλλαγής της ποινής. Ορισμένοι από τους ομίλους αυτούς είναι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει επίθεση ενάντια σε ιστοσελίδες όπως το Pirate Bay.

 

Link.png Site: Neowin