Η γνωστή ιστοσελίδα αναζήτησης torrent αρχείων, το IsoHunt, έχασε πρόσφατα την έφεση η οποία είχε συντάξει ενάντια των στούντιο του Hollywood όσον αφορά στο φιλτράρισμα συγκεκριμένων λέξεων κλειδιά από τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης.

Η υπόθεση λαμβάνει χώρα μεταξύ του IsoHunt και της Motion Picture Association of America. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ιδρυτής της ιστοσελίδας, Gary Fung, όχι μόνο δεν ενεργεί προς την κατεύθυνση του περιορισμού του φαινομένου της πειρατείας μέσω της ιστοσελίδας του αλλά αντίθετα αλληλεπιδρά με τους χρήστες.

 

Επιπλέον όχι μόνο χρησιμοποιεί το "flagship" site IsoHunt προκειμένου να ενθαρρύνει τους χρήστες στο να ανεβάζουν ή να κατεβάζουν υλικό που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα αλλά επιπροσθέτως όμως παρείχε και βοήθεια προς αυτό.

 

Η δικαστής Marsha Berzon επιπλέον αναφέρει ότι ο ίδιος ο Gary Fung επωφελείται χρηματικά από την ιστοσελίδα αυτή αλλά και από άλλες δύο σχετικού περιεχομένου, το Torrentbox και το Podtropolis, μέσω της προβολής διαφημίσεων σε χρήστες που αναζητούν υλικό. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι οι προαναφερθέντες λόγοι είναι αρκετοί για να απορρίψουν την έφεση του ιδρυτή της ιστοσελίδας. Τελικώς η ιστοσελίδα για να μπορεί να παραμείνει online χρειάζεται να χρησιμοποιεί τα φίλτρα που του στέλνουν τα studios του Hollowood, όσον αφορά τα αποτελέσματα αναζήτησης.

 

Σε δήλωσή του στο TorrentFreak, ο Fung ανέφερε: «Είμαστε μηχανή αναζήτησης, δεν λειτουργούμε σαν το Youtube και τους λοιπούς File Lockers. Δεν έχουμε το δικαίωμα να φιλτράρουμε τα αποτελέσματα ή να επιβάλλουμε οποιουδήποτε είδους "λογοκρισία" όπως υποδεικνύει η MPAA και η δικαιοσύνη, καθώς δεν κάνουμε host το συγκεκριμένο υλικό».

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1023_3-57575741-93/torrent-site-isohunt-loses-appeal-against-mpaa-filters/?part=rss&subj=news&tag=title[/url]']techspot.com