Λίγο μετά τη γιορτινή περίοδο,  το τεχνολογικό podcast του Insomnia επιστρέφει φιλοξενώντας τον Αλέξανδρο Λιάνη, τον επικεφαλής της ASUS στη χώρα μας.

Μαζί μιλάμε για την παρουσία της ταϊβανέζικης εταιρείας στην Ελλάδα και κυρίως για τα σχέδια της στο χώρο των φορητών υπολογιστών. Η πρόσφατη εξέλιξη φέρει την ASUS να παρουσιάζει επίσημα μοντέλα Chromebooks στη χώρα μας που τρέχουν το ChromeOS της Google.

Με αφορμή και το voucher των €200, τα Chromebooks της εταιρείας αποτελούν μία από τις καλύτερες προτάσεις για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το δικό τους Play Store που επιτρέπει την εκτέλεση android εφαρμογών και παιχνιδιών, και με έμφαση στη συμφέρουσα τιμή. Μαθαίνουμε ακόμα για τα άμεσα σχέδια της ASUS που είναι η επέκταση της παρουσίας της στα smartphones αλλά και για μελλοντικά laptops που θα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων στον τομέα της οθόνης.

Επόμενο θέμα είναι η νέα χρηματοδότηση της Viva από μεγάλα ονόματα του εξωτερικού, καθώς και το τι θα πρέπει να περιμένουμε από την εταιρεία. Συνεχίζουμε με νέα στοιχεία για τα μερίδια κατασκευαστών smartphone παγκοσμίως, αλλά και την πώληση (ξανά) των Yahoo και AOL από τη Verison.

Αναλυτικά

00:00 - Μπλα μπλα
02:00 - Σχόλια
05:12 - Συνέντευξη Αλέξανδρος Λιάνης από ASUS
39:45 - Ουρές και πληρωμές
42:20 - Viva και fintech
49:25 - Μερίδια κατασκευαστών
51:50 - Πώληση Yahoo και AOL
54:40 - Discord και PlayStation
58:55 - Clubhouse
1:02:40 - Διαζύγιο Gates

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!