Στο νέο επεισόδιο των 3 στον αέρα, το τεχνολογικό podcast του Insomnia, συζητάμε αρχικά για την έναρξη του δωρεάν διπλασιασμού ταχύτητας της ευρυζωνικής σύνδεσης από τη Cosmote καθώς και το τι θα ισχύσει το επόμενο διάστημα.

Επόμενο θέμα είναι η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης του ταμείου Phaistos, το οποίο μέσα στο έτος θα ξεκινήσει την επενδυτική του δραστηριότητα σε  νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή και την ανάπτυξη 5G και σχετικών με το 5G προϊόντων & υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Επόμενο θέμα είναι η κακόβουλη επίθεση στα πληροφοριακά συστήματα των ΕΛΤΑ για την οποία μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε περισσότερα. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της περασμένης εβδομάδας ήταν η έναρξη περιορισμένων δοκιμών του Netflix σε 3 χώρες, δοκιμές που έχουν στο επίκεντρό τους την καταπολέμηση του φαινομένου διαμοιρασμού ενός λογαριασμού με άτομα εκτός του νοικοκυριού. Ολοκληρώνουμε με μια συζήτηση για το Metaverse και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Accenture για το θέμα καθώς και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Apple.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:50 - Σχόλια
17:04 - Cosmote
23:40 - Phaistos
27:06 - ΕΛΤΑ
29:30 - Accenture
32:08 - GRECA
32:28 - Netflix
37:50 - TikTok
38:40 - Facebook Protect
43:00 - Elder Ring
53:50 - Apple

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!