Η Xiaomi και η πρόσφατη παρουσίαση που πραγματοποίησε στο Βερολίνο, είναι το κεντρικό θέμα του νέου μας podcast, και ο λόγος παράλληλα που η εκπομπή γίνεται ακόμα μια φορά μέσω zoom. 

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά smartphone, Xiaomi 13T, καθώς και το νέο της band, το Smart Band 8. Συζητάμε για τα χαρακτηριστικά όλων των συσκευών, τις πρώτες μας εντυπώσεις, τις τιμές τους αλλά και την είσοδο της εταιρείας στα smartwatch που τρέχουν Wear OS, την πλατφόρμα της Google για έξυπνα ρολόγια.

Συνεχίζουμε με νέα από το 5G μέτωπο, με αφορμή το συνέδριο 5G Conference Southeastern Europe 2023 που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Σ' αυτό, μάθαμε τα πλάνα των παρόχων για επέκταση του δικτύου 5G στην Ελλάδα αλλά και το πότε θα ενεργοποιηθεί το 5G SA. Αυτό αποτελεί την επόμενη έκδοση του 5G όσον αφορά τον "πυρήνα" του δικτύου, η οποία προσφέρει πολύ χαμηλή απόκριση (latency), network slicing και καλύτερες ταχύτητες.

Ολοκληρώνουμε με νέα από Nova και Public, με αφορμή τις αντίστοιχες παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν οι δύο εταιρείες την περασμένη εβδομάδα. Σε ότι αφορά τη Nova, μάθαμε ότι η εταιρεία έχει τη μερίδα του λέοντος στις νέες συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, ανακοινώνοντας παράλληλα και το πιο φθηνό 5G smartphone της αγοράς με κόστος 165€. Το Public μοιράστηκε μεταξύ άλλων την πορεία πωλήσεών του το τελευταίο χρόνο, τις μελλοντικές του επενδύσεις αλλά και τις αλλαγές που φέρνει στη λειτουργία της εταιρείας η αποχώρηση του MediaMarkt brand και η μετονομασία των αντίστοιχων καταστημάτων σε Public + Home.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:48 - Σχόλια
13:48 - Xiaomi
28:39 - Microsoft
31:58 - 5G
41:18 - Nova
47:10 - Public

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!