Το νέο επεισόδιο του τεχνολογικού μας podcast είναι "στον αέρα", με το συνέδριο Build της Microsoft να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης.

Απευθυνόμενο πάντα σε προγραμματιστές και σε όσους αναπτύσσουν λύσεις για τις πλατφόρμες και τo Cloud της Microsoft, το συνέδριο της Microsoft μπορεί να μην έκρυβε ειδήσεις για το καταναλωτικό κοινό, άφησε όμως υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον. Πολύ σύντομα αναμένεται να δούμε την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, για την οποία ο ίδιος ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι είναι η σημαντικότερη των 10 τελευταίων ετών.

Επόμενο θέμα είναι το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID το οποίο ξεκίνησε από σήμερα να εκδίδεται σε 6 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Από τις ειδήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος που έκαναν αίσθηση την περασμένη εβδομάδα είναι η εξαγορά της Cardlink που διαχειρίζεται περισσότερα από 240.000 POS αλλά και τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Think Silicon. Στα υπόλοιπα θέματα συζητάμε για Datacenters, το πείραμα της εμφάνισης του αριθμού των Likes που τελικά δεν έχει σχέση με τις αρχικές προθέσεις του Facebook, μια πρώτη ματιά στα Airtags της Apple ενώ κλείνουμε με μια συζήτηση για Friends και streaming υπηρεσίες.

Καλό μήνα!

Αναλυτικά

00:00 - Μπλα μπλα
05:00 - Σχόλια
10:10 - Microsoft Build
27:00 - Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID
31:26 - Cardlink
36:00 - Oppo/Vivo
39:18 - Think Silicon
42:08 - CloudRock και DataCenters
45:08 - Αριθμός likes στο Facebook και Instagram
49:37 - AirTags
52:44 - Amazon
57:05 - Friends Reunion

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!

  • Thanks 1