Ξεχωριστό το νέο podcast των "3 στον αέρα" όπου φιλοξενούμε τον κ. Αντώνη Τζωρτζακάκη,  Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με τον κ. Τζωρτζακάκη συζητάμε μια σειρά από θέματα τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας του, ξεκινώντας φυσικά από τις συνδέσεις των οπτικών ινών και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την εμπορική εκκίνηση τους αλλά και το πρόγραμμα επιδότησης σχετικών συνδέσεων.  Προς την κατεύθυνση αυτή, συζητάμε ακόμα για την υλοποίηση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ η οποία συναντά για αρκετά χρόνια τεράστια εμπόδια και για το αν θα υπάρξει εξέλιξη μέσα στη χρονιά. 

Οι δράσεις Superfast Broadband (SFBB) και Ultrafast Broandband (UFBB) αναμένεται να μας απασχολήσουν πολυ περισσότερο μέσα στη χρονιά, με την πρώτη να διατίθεται και σε επιχειρήσεις, ενώ με τη δεύτερη, περισσότερα νοικοκυριά αναμένεται να έχουν πρόσβαση σε δίκτυο οπτικών ινών. Στο ίδιο κλίμα, σχολιάζουμε τις εξελίξεις και στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με τις πρόσφατες αυξήσεις στα προγράμματα δεδομένων των παρόχων καθώς και για το αν υπάρχει πραγματικος ανταγωνισμούς μεταξύ τους.

Κεντρικό θέμα του podcast είναι φυσικά και η πορεία που θα ακολουθηθεί σε ότι αφορά την έλευση του 5G στη χώρα μας αλλά και τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο, αρχης γενομένης από την έναρξη του διαγωνισμού τον προσεχή Δεκέμβριο. Ο κ. Τζωρτζακάκης αναλύει το τι θα πρέπει να περιμένουμε, απαντά στο αν είμαστε πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά και το αν συντρέχουν λόγοι για την υγεία με βάση την ακτινοβολια των κεραιών.

Στις αρμοδιότητες του ΓΓ Τηλεπικοινωνιών είναι και η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, που συστήθηκε πρόσφατα και η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Kλείνουμε με μια αναφορά στο διάστημα και τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Υπουργείου που αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλή εξειδίκευση και οι οποίες συμμετέχουν σε αεροδιαστημικά projects.

Αναλυτικά

01:00 - Συνέντευξη κ. Αντώνη Τζωρτζακάκη
02:38 - Πρόγραμμα επιδότησης σύνδεσης οπτικών ινών
27:11 - 5G
34:19 - Κυβερνοασφάλεια
38:25 - Διαγωνισμός 5G 
39:50 - Digea
42:55 - Διάστημα
46:00 - iOS vs Android
52:33 - Eργασία από το σπίτι
55:20 - 5G και ακτινοβολία

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο όπως πάντα στις υπηρεσίες Soundcloud, iTunes, Google Podcasts, στο Spotify και πλέον και στο YouTube με βίντεο!

 

soundcloud.png   spotify.png   itunes.png
 

Google Podcastgs.png   youtube.png

 

  • Like 1