Μένουμε σπίτι και στο τελευταίο podcast των "3 στον αέρα" όπου λόγω συνθηκών γίνεται μέσω Skype.

Δυστυχώς όμως η εφαρμογή μας «κρέμασε» αυτή τη φορά, χωρίς να έχουμε αυτή τη φορά το κανονικό βίντεο. Ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις του στην καθημερινότητά μας δεν θα μπορούσε να μην είναι στο επίκεντρο του επεισοδίου, όπου μεταφέρουμε τις τελευταίες πληροφορίες από τους παρόχους σε ότι αφορά την κίνηση στα δίκτυά τους. 

Οι video streaming υπηρεσίες όπως το Netflix και το YouTube έχουν ανακοινώσει μείωση στο bitrate τους προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση δικτύου, μια αλλαγή που για την ώρα πάντως δεν την έχουμε δει. Zoom, Slack και Microsoft Teams συναντούν τεράστια αύξηση στην κίνησή τους εξαιτίας της τηλεργασίας που προωθείται παγκοσμίως ενώ ένα ακόμα θέμα συζήτησης είναι η κατάσταση στα ηλεκτρονικά καταστήματα και τα προιόντα που αγοράζουν περισσότερο οι Έλληνες αυτή την εποχή. Συνεχίζουμε με το λανσάρισμα του gov.gr, της ενιαίας ψηφιακής πύλης του δημοσίου που αναμένεται να φέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ο έλληνας πολίτης συναναστρέφεται με τις δημόσιες υπηρεσίες και τη γραφειοκρατία. 

Εκτός όμως από την πανδημία, είχαμε και σημαντικές ανακοινώσεις νέου hardware, αρχικά από την Apple που φαίνεται ότι ολοκληρώνει την μεταμόρφωση του iPad Pro σε υπολογιστή, με την κυκλοφορία καινούριου μοντέλου το οποίο συνοδεύεται από το κλασσικό πληκτρολόγιο το οποίο πλέον διαθέτει trackpad. Σημαντικότερα ήταν πάντως τα νέα από τη Sony, η οποία δημοσιοποίησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την όρεψη στους φίλους των videogames.

Αναλυτικά

00:00-  Μένουμε σπίτι 
03:00 - Δίκτυα και upload 
10:37 - Video Streaming Services
11:45 - Eshop και αγορά
18:15 - 13033
19:25 - gov.gr
22:50 - Social media και θεωρίες συνομωσίας
27:15 - Ανέπαφες συναλλαγες
30:40 - Microsoft Teams & Zoom
35:00 - Apple 
42:20 - Nokia
47:20 - PlayStation 5

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο όπως πάντα στις υπηρεσίες Soundcloud, iTunes, Google Podcasts, στο Spotify και πλέον και στο YouTube με βίντεο!

 

soundcloud.png   spotify.png   itunes.png
 

Google Podcastgs.png   youtube.png

 

  • Like 3