Τη δεύτερη περίοδο δοκιμών του Skype Translator εγκαινιάζει από σήμερα η Microsoft, ενός από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας το οποίο έχει σκοπό την απροβλημάτιστη συνεννόηση ανθρώπων που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, σε πραγματικό χρόνο.

Με την πρώτη φάση δοκιμών να ξεκινάει τον περασμένο Δεκέμβριο και να περιλαμβάνει την υποστήριξη της αγγλικής και ισπανικής γλώσσας, η Microsoft προσθέτει δύο νέες γλώσσες στην εφαρμογή, την Ιταλική και την Κινεζική (Μανδαρινική). Ακόμα η εφαρμογή εμπλουτίζεται με νέα χαρακτηριστικά, πολλά από τα οποία βασίζονται σε παρατηρήσεις χρηστών που ανήκουν στη δοκιμαστική ομάδα.

 

Όπως παραδέχονται οι ερευνητές της Microsoft, η υποστήριξη της κινεζικής γλώσσας με τους 10.000 χαρακτήρες και τους διαφορετικούς τόνους, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες γλώσσες που μπορεί να μάθει ένας ομιλητής Αγγλικών, συμπεριλαμβανομένου των Ιαπωνικών, των Αραβικών και Κορεατικών.

 

 

Εκτός από την υποστήριξη νέων γλωσσών σε ότι έχει να κάνει με τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο μέσω φωνής, το Skype Translator προσθέτει 5 νέες γλώσσες για μεταφράσεις που αφορούν συζητήσεις μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων. Για τη συγκεκριμένη δυνατότητα υποστηρίζονται συνολικά 51 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένου και των Ελληνικών.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δοκιμαστική περίοδο του Skype Translator, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: Skype Translator Preview

Link.png Site: Skype Blog