Η τεχνολογία Skype translate η οποία έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο την ομιλία δύο μερών μιας βιντεοσυζήτησης στο Skype ακόμα και αν αυτά μιλάνε διαφορετική γλώσσα, έρχεται σύντομα σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 αν και σε κλειστό κύκλο.

Για το σκοπό αυτό, η Microsoft έχει αναρτήσει ειδική ιστοσελίδα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία ο χρήστης θα πρέπει να απαντήσει σε 2 απλές ερωτήσεις προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία. To Skype Translate μας είχε εντυπωσιάσει τον περασμένο Μάιο όταν και είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά στο συνέδριο Code.

 

Κρίνοντας από το ερωτηματολόγιο και από παλαιότερη παρουσίαση της τεχνολογίας, θα πρέπει να περιμένουμε αρχικά υποστήριξη για την Αγγλική γλώσσα, την Γερμανική, την Ιταλική, με άλλες γλώσσες να έρχονται στο μέλλον. Αρχικά μόνο οι χρήστες των εκδόσεων Windows 8.1 αλλά και της δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10, θα μπορούν να δοκιμάσουν το Skype Translate, με τη Microsoft να μην έχει κρύψει ότι θέλει να επεκταθεί σε iOS/Android συσκευές καθώς και στο Mac.

 

Τα κύρια πλεονεκτήματα του Skype Translate όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο είναι η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο της ομιλίας των δύο μερών, φτάνει και τα δύο να μιλάνε κάποια από τις υποστηριζόμενες γλώσσες. Εκτός από την εκφώνηση της μεταφρασμένης πρότασης, αυτή εμφανίζεται και ως κείμενο στην οθόνη του χρήστη.

 

 

 

Link.png Site: Skype Translate