Η Microsoft μέσα από το επίσημο blog του Skype ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο μηχανισμό ειδοποιήσεων στο Skype. Πρόκειται για διαφημίσεις που θα εμφανίζονται μόνο στις κλήσεις από Skype σε Skype χρήστες, στην έκδοση των Windows και αφορά επίσης τις δωρεάν κλήσεις. Για τους χρήστες που διαθέτουν χρηματικό υπόλοιπο στην υπηρεσία ή είναι συνδρομητές σε κάποιο από τα πακέτα της οι διαφημίσεις θα αποκρύπτονται.

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η ποιότητα των κλήσεων δε θα επηρεάζεται από τις διαφημίσεις, και αυτές δεν πρόκειται να καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο ή να παράγουν ήχο. Θα εμφανίζονται σε 55 χώρες και προς το παρόν όπως αναφέρθηκε επηρεάζουν χρήστες Windows.

 

Η ανάρτηση αναφέρει επίσης ότι η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιεί ορισμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά των χρηστών για να παρουσιάζει τις διαφημίσεις, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά προσωπικές πληροφορίες. Οι χρήστες του Skype θα μπορούν να επιλέξουν να μην χρησιμοποιούνται μεμονωμένα δεδομένα ιδιωτικότητας μέσα από αντίστοιχο μενού της εφαρμογής.

 

 

Video Video: neowin.net