Πιο εύκολη θέλει να κάνει τη διεξαγωγή συζητήσεων μέσω του Skype η Microsoft, ακόμα και αν οι συμμετέχοντες δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι σήμερα τη γνωστή εφαρμογή.

Αρχικά για τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Skype θα παρέχει τη δυνατότητα μέσα από την εφαρμογή για desktop, να προσκαλέσει κάποιος ένα ή πολλά άτομα, με την αποστολή ενός μοναδικού συνδέσμου, ο οποίος μπορεί να κοινοποιηθεί μέσω email, SMS, Messenger ή άλλη εφαρμογή. Αν κάποιος από τους παραλήπτες του συνδέσμου, δεν έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή του Skype, τότε θα μπορέσει να συμμετάσχει στη συζήτηση μέσω της web έκδοσης του Skype, ως επισκέπτης. Αν ο χρήστης έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή του Skype στο iPhone ή το Android smartphone του, τότε θα ενεργοποιείται αυτόματα η εφαρμογή.

 

Η νέα δυνατότητα έρχεται ως μια προσπάθεια της Microsoft να καταστήσει το Skype ως μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση έναντι άλλων εφαρμογών που κάνουν πολύ εύκολη την αποστολή άμεσων μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, το Viber και το Facebook Messenger. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων εφαρμογών είναι η διεξαγωγή ομαδικών συζητήσεων, κάτι που το Skype δεν διακρίνεται και θέλει να αλλάξει με την παρουσίαση του νέου χαρακτηριστικού.

 

 

Σύμφωνα με το Skype, η δυνατότητα αποστολής συνδέσμου για συμμετοχή σε συζητήσεις ακόμα και από όσους δε χρησιμοποιούν την εφαρμογή, θα κάνει την εμφάνιση της και στους υπόλοιπους χρήστες της εφαρμογής για Windows και Mac τις επόμενες 2 εβδομάδες. Η ενεργοποίηση της από τις εφαρμογές των φορητών συσκευών, θα έρθει λίγο αργότερα.

 

Link.png Site: Skype