Ένα νέο εργαλείο του Skype ανακοίνωσε η Microsoft, το οποίο τρέχει στον browser σας, και έχει την ονομασία Skype Meetings. Πρόκειται για το πρώτο web-based προϊόν της εταιρείας, μετά την διάθεση της δοκιμαστικής έκδοσης του Skype for Web την περασμένη χρονιά.

Αν και ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο εργαλείο, προέρχονται από το Skype Business, το τελευταίο απαιτεί συνδρομή Office 365. Αντίθετα, το Skype Meetings προσφέρεται δωρεάν, και οποιοσδήποτε με τον κατάλληλο σύνδεσμο μπορεί να συμμετέχει σε μία συζήτηση. Υπάρχουν πάντως περιορισμοί. Για παράδειγμα, για τις πρώτες 60 ημέρες, επιτρέπει την συνάντηση με έως και 10 άτομα, ωστόσο μετά την λήξη της προθεσμίας, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα group video chat είναι τρεις (ενδεχομένως μικρές επιχειρήσεις και οικογένειες να καλύπτονται πάντως). Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται οθόνες και παρουσιάσεις PowerPoint (όπως στο Skype Business), ενώ ο διοργανωτής της συνάντησης μπορεί να χρησιμοποιεί έναν εικονικό laser pointer ή να ενεργοποιήσει την σίγαση. Να αναφέρουμε ότι η δοκιμαστική έκδοση του Skype for Web δεν διαθέτει τα collaboration tools του Skype Meetings.

 

Αν και η κανονική έκδοση του Skype έχει δυνατότητες group video chatting, η Microsoft προωθεί το Skype Meetings ως ένα ιδιαίτερα απλό και άμεσο τρόπο –λόγω της web-based φύσης του- πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων για μικρές επιχειρήσεις. Με την διάθεση πάντως του εργαλείου η Microsoft έχει στόχο να δελεάσει μικρές επαγγελματικές ομάδες να δοκιμάσουν το Skype και στην συνέχεια να αναβαθμίσουν στην πλήρη έκδοση της ή να γίνουν συνδρομητές σε κάποια έκδοση του Office 365 που περιλαμβάνει και το Skype.

 

 

Link.png Site: Engadget