Το Skype κυκλοφορεί σε αρκετές πλατφόρμες και εκδόσεις, κάτι που όμως δε σημαίνει ότι είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν μιλάμε για λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Με σημερινή ανακοίνωση στο blog της Microsoft, το Skype μας ενημερώνει ότι αρχής γενομένης από τις 7 Ιουλίου, η εφαρμογή της υπηρεσίας για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.x αλλά και των Windows 10, θα αποσυρθεί οριστικά, με τη Desktop έκδοση να ορίζεται ως η κύρια εφαρμογή των Windows.

 

Αν και περίεργη ως απόφαση αφού η απουσία μιας εφαρμογής τέτοιου βεληνεκούς αποδυναμώνει σημαντικά το ήδη προβληματικό Windows Store, εντούτοις είναι γεγονός ότι η desktop έκδοση του Skype παρέχει πολύ περισσότερες λειτουργίες. Άλλωστε όπως μαθαίνουμε, στον αρχικό σχεδιασμό της Microsoft, ήταν η ακριβώς αντίστροφη κίνηση, η διατήρηση δηλαδή της μοντέρνας έκδοσης η οποία σταδιακά θα ενσωμάτωνε τα χαρακτηριστικά της desktop.

 

im-with-share-file-open-menu.jpg

 

Βέβαια η παρουσία δύο Skype εφαρμογών σε ένα λειτουργικό σύστημα όπως αυτό των Windows 8, δημιουργούσε προβλήματα όπως οι διπλές ειδοποιήσεις σε κάθε εισερχόμενη κλήση όμως για τη Microsoft, το σπουδαιότερο ρόλο παίζουν τα επερχόμενα Windows 10. Το νέο λειτουργικό της Microsoft που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου, είναι βελτιστοποιημένο για το συνδυασμό πληκτρολογίου - ποντίκι, σε αντίθεση με το προηγούμενο λειτουργικό που είχε δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε tablets.

 

Στις 7 Ιουλίου, όσοι χρησιμοποιούν την μοντέρνα έκδοση του Skype, θα λάβουν μήνυμα να κατεβάσουν τη desktop έκδοση ενώ όπως φαίνεται, η Microsoft δε θα προχωρήσει τουλάχιστον άμεσα στη διαγραφή της.

 

Link.png Site: Skype Blog