Η εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype, σε συνεργασία με τον όμιλο κινητής τηλεφωνίας 3, παρουσίασε σε εννέα χώρες ένα κινητό τηλέφωνο που επιτρέπει στους χρήστες του Skype να καλούν ο ένας τον άλλο δωρεάν.

 

Το «Skypephone» μπορεί να καλεί μέσω Διαδικτύου μόνο άλλους συνδρομητές του Skype, και όχι οποιονδήποτε αριθμό, όπως ισχύει για τους συνδρομητές του Skype που έχουν επιλέξει αυτή τη δυνατότητα για κλήσεις από τον υπολογιστή τους. Οι κλήσεις προς αριθμούς εκτός Skype χρεώνονται με τις τιμές που ισχύουν για οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο.

 

H νέα συσκευή υποστηρίζει πάντως τη στιγμιαία αποστολή μηνυμάτων (instant messaging) στην πλατφόρμα του Skype, διευκρίνισαν οι δύο εταιρείες.

 

Το Skypephone θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου στη Βρετανία, και αργότερα θα ακολουθήσουν η Αυστραλία, η Ιταλία, το Χονγκ Κονγκ, η Σουηδία, η Δανία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και ίσως και άλλες χώρες.

 

Στη βρετανική αγορά, η συσκευή θα πωλείται προς 50 λίρες (71 ευρώ), αναφέρει το Reuters.

 

Η Skype, που εξαγοράστηκε το 2005 από την eBay για 4,3 δισ. δολάρια, είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας με 246 εκατομμύρια χρήστες.

 

Source.png Πηγή: news.in.gr