Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη επίσημη έκδοση του Skype για κινητά που στηρίζονται με την πλατφόρμα Android. Το Skype για Android αποτελεί την τελευταία προσθήκη της εταιρείας στη λίστα με τα υποστηριζόμενες πλατφόρμες η οποία περιλαμβάνει το iOS για iPad, iPhone καθώς και το Symbian σε ορισμένες συσκευές Nokia και Sony Ericsson.

 

Το Skype για Android υποστηρίζει συσκευές που τρέχουν την έκδοση Android 2.1 και άνω, έχει δυνατότητα αποστολής άμεσων μυνημάτων κειμένου, κλήσεων φωνής από Skype σε Skype καθώς και από Skype σε σταθερά ή κινητά τηλέφωνα. Ακόμη, υποστηρίζεται ο συγχρονισμός του προγράμματος με τις επαφές που υπάρχουν στο Android smartphone. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προγράμματος, δεν υποστηρίζονται για την ώρα οι βιντεοκλήσεις, το Voicemail, το Skype SMS και η ανταλλαγή αρχείων. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει είτε μέσω 3G δικτύου, είτε μέσω WiFi.

 

Η λήψη του Skype για Android μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του Android Market ή με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα skype.com/m μέσω του κινητού τηλεφώνου.

 

Video Video: