Στο Code Conference (που διοργανώνει το Re/Code), o CEO της Microsoft, Satya Nadella, έφερε την ομάδα του Skype πάνω στη σκηνή για να δείξει ότι η εταιρεία του θα παρουσιάσει σύντομα το “the next big thing” στις επικοινωνίες.

Με το σύνθημα “the pre-beta of magic”, η υπηρεσία με την ονομασία Skype Translator, μετατρέπεται σε ένα καθολικό μέσο επικοινωνίας, "μεταφράζοντας" τις συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό το εκπληκτικό εργαλείο, μπορείτε να μιλήσετε και να συνεννοηθείτε με κάποιον που μιλάει διαφορετική γλώσσα από εσάς. Η υπηρεσία προσθέτει το μεταφρασμένο κείμενο στο κάτω μέρος της οθόνης, με τη μορφή υπότιτλων. Η μετάφραση δεν πραγματοποιείται άμεσα, θα πρέπει να περιμένετε ωσότου τελειώσει την ομιλία του ο συνομιλιτής σας ενώ κάποιος χρόνος απαιτείται για να μετατραπεί το κείμενο στην συνέχεια σε φωνή, ωστόσο είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός.

 

Στο παρελθόν έχουμε δει τις προσπάθειες της εταιρείας προς αυτή τη κατεύθυνση –δείτε το δεύτερο video στη σειρά- ωστόσο τώρα μαθαίνουμε ότι η υπηρεσία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της επίσημα έως στο τέλος της χρονιάς και θα βρίσκεται σε όλες τις συσκευές με Skype.

 

Η Microsoft δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει τις γλώσσες που θα υποστηρίζονται, ωστόσο στην αρχή θα υποστηριχθούν εκείνες που το αποτέλεσμα στο Skype Translator είναι το καλύτερο.

 

 

 

Update: Δείτε το video με την παρουσίαση.

 

Link.png Site: Engadget