Σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία αναλύσεων TeleGeography, η χρήση του Skype είναι πλέον ίση με το ένα τρίτο όλων των διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων.

Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του 2012 οι διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις αυξήθηκαν κατά 5%, σημειώνοντας 490 δισεκατομμύρια λεπτά. Ταυτόχρονα οι διεθνείς κλήσεις μεταξύ χρηστών του Skype τόσο σε ήχο όσο και σε εικόνα αυξήθηκαν σε κίνηση κατά 44% στα 167 δισεκατομμύρια λεπτά. Η αύξηση αυτή είναι περίπου 51 δισεκατομμύρια λεπτά, και είναι περισσότερο από διπλάσια από αυτή όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων του κόσμου.

 

wheres_the_minutes.png

 

O Stephan Beckert αναλυτής της TeleGeography αναφέρει ότι οι διεθνείς πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να βασίζονται σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης για τη διατήρηση των εσόδων. Αυτό που έχει παρατηρηθεί όμως είναι η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και ίσως οφείλεται στις οικονομικές τάσεις. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι υπηρεσίες όπως αυτή του Skype, του Viber, WhatsApp, Google Voice και άλλες ασκούν αρκετά μεγάλη πίεση στις παραδοσιακές εταιρείες - παρόχους.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/business/2013/02/skype-calls-now-equivalent-to-one-third-of-global-phone-traffic/[/url]']arstechnica.com