Η έμφαση που δίνει η Microsoft σε υπηρεσίες και λογισμικό που αφορούν την παραγωγική διαδικασία έχει γίνει σαφής μετά την αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή από τον Satya Nadella, με εξαγορές σχετικών εφαρμογών και υπηρεσιών.

Μία από τις αποτυχημένες προσπάθειες της Microsoft, αυτή της εξαγοράς του Slack με το ποσό των 8 δισ. δολαρίων, φαίνεται να αποτελεί έναυσμα για τη δημιουργία αντίστοιχης υπηρεσίας από την εταιρεία με την ονομασία Skype Teams, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας MSPowerUser. Το Slack αποτελεί μία αρκετά δημοφιλή πρόταση ανάμεσα σε εταιρίες που επιθυμούν μια οικονομική λύση για τη διασύνδεση και συνεργασία των εργαζομένων τους σε εταιρικό δίκτυο με καινοτόμα χαρακτηριστικά που το έχουν ξεχωρίσει από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

 

skype-teams-2.jpg

 

Με το Skype Teams, η Microsoft δημιουργεί μια αντίστοιχη πρόταση η οποία θα ενσωματώνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του Slack όπως τη δημιουργία καναλιών συζήτησης και τη συμμετοχή των χρηστών σε όποια από αυτά έχουν την απαραίτητη πρόσβαση. Αντίστοιχα θα επιτρέπεται και η απευθείας επικοινωνία μεταξύ των μελών, με προσωπικά μηνύματα αλλά και συζητήσεις με δενδροειδή μορφή (threaded conversations), με απευθείας απάντηση σε συγκεκριμένο μήνυμα, ένα χαρακτηριστικό που δεν παρέχει το Slack.

 

Στα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνεται ο διαμοιρασμός αρχείων, σημειώσεων, εικόνων, η οργάνωση ραντεβού και συναντήσεων αλλά και η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων μέσα σε ένα κανάλι. Αναμενόμενα η Microsoft θα παρουσιάσει κάποια ενοποίηση με το Office 365. Με βάση και τις φωτογραφίες της εφαρμογής που έχουν διαρρεύσει, είναι φανερό ότι το Skype Teams «μοιράζεται» αρκετά κοινά στοιχεία του γραφικού του περιβάλλοντος με αυτό του Slack.

 

skype-teams-hero.jpg

 

Για την ώρα η Microsoft δοκιμάζει εσωτερικά την υπηρεσία χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα διατεθεί εμπορικά. Πάντως όταν αυτό γίνει, αναμένεται να διατεθεί αρχικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Office 365 και στη συνέχεια σε άλλους χρήστες.

 

Link.png Site: MSPowerUser