Είναι γεγονός ότι τα διαδικτυακά multiplayer παιχνίδια είναι αρκετά ανταγωνιστικά τις περισσότερες φορές, γεγονός που κάνει τους ηττημένους να θέλουν να εκδικηθούν τα άτομα που τους κέρδισαν.

Ορισμένες φορές λοιπόν, προκειμένου να εκδικηθούν ένα άτομο, οι gamers εντοπίζουν την IP διεύθυνσή του, γνωρίζοντας απλά το Skype name του, και πραγματοποιούν DDoS επίθεση για να υπερφορτώσουν τη σύνδεσή του στο διαδίκτυο.

 

Φυσικά, δεν πρόκειται για τόσο συχνό σενάριο και φυσικά, το άτομο που εξαπολύει την επίθεση πρέπει να έχει ορισμένες εξειδικευμένες γνώσεις. Όπως και να έχει, η Microsoft άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας του Skype, ώστε να αποτρέψει τον εντοπισμό της IP τόσο των gamers, όσο και των υπόλοιπων χρηστών της υπηρεσίας.

 

Αρχικά το Skype επέτρεπε στους χρήστες να επιλέξουν εάν θέλουν να μοιραστούν την IP τους ή όχι με τις επαφές τους. Εντούτοις, στην τελευταία αναβάθμιση της υπηρεσίας, είναι προεπιλεγμένη η απόκρυψη των πληροφοριών των χρηστών.

 

Η ίδια η Microsoft υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα είναι δυνατή η απόκτηση του Skype ID και, στη συνέχεια, της IP ενός χρήστη. Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύονται οι gamers αλλά και οι υπόλοιποι χρήστες από διαδικτυακά τρολ.

 

Μάλιστα, πριν από τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, αρκετοί χρήστες είχαν καταφύγει σε third-party λύσεις για την προστασία των δεδομένων τους. Επομένως, από εδώ και στο εξής τα δεδομένα τους θα προστατεύονται, χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από τους ίδιους.

 

Link.png Site: Engadget