Η VoIP τηλεφωνική υπηρεσία Skype υπερκέρασε τους παραδοσιακούς παρόχους, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των μεγαλυτέρων φορέων διεθνών κλήσεων, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών TeleGeography.

 

Η Skype traffic σημείωσε εκπληκτική άνοδο της τάξης του 51% μέσα στο 2008, ενώ τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς αναμένεται να καταγράψουν νέα κατακόρυφη άνοδο έως και 63%, ισοδυναμώντας με 54 δισεκατομμύρια λεπτά κλήσεων. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο όγκος διεθνών κλήσεων αυξήθηκε κατά μόλις 8%.

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Skype είναι ότι επιτρέπει στους πελάτες του να καλούν άλλους χρήστες, οπουδήποτε στον κόσμο, χωρίς χρέωση, χρησιμοποιώντας φωνητικές υπηρεσίες, εικόνα ή κείμενο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καλούν μη χρήστες με χαμηλό κόστος.

 

Το σχετικό λογισμικό διατίθεται δωρεάν, ενώ το Skype είναι πλέον διαθέσιμο και για κινητά τηλέφωνα. Η υπηρεσία, μία από τις πρώτες που αξιοποίησαν την τεχνολογία Voice over Internet Protocol, διαθέτει συνολικά 520 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Σύμφωνα με τον Stephen Beckett, αναλυτή της TeleGeography: «Το Skype αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο πάροχο διεθνών επικοινωνιών στον κόσμο, με διαφορά», ενώ προσθέτει ότι «ο όγκος των κλήσεων που προωθούνται μέσω του Skype είναι ασύλληπτος».

 

Το Skype μπορεί να έχει σημειώσει εντυπωσιακή επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως τα έσοδα της εταιρίας δεν αντικατοπτρίζουν τη δημοτικότητά της. Το 2008 τα έσοδα ανήλθαν στα 551 εκατομμύρια δολάρια, όμως η εταιρία στοχεύει να πιάσει το όριο του 1 δισεκατομμυρίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Link.png Site: techradar.com