Τον περασμένο Ιανουάριο η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Skype δοκιμάζει να ενσωματώσει τη δυνατότητα για πλήρως κρυπτογραφημένες συνομιλίες κειμένου, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Signal από την εταιρεία Open Whisper Systems. 

Πλέον η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες και για τις εκδόσεις της εφαρμογής στο iOS, Android, Linux, Mac και φυσικά στα Windows. Για την έναρξη μιας "Ιδιωτικής Συζήτησης", ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει την επιλογή "New Private Conversation"  από το μενού δημιουργίας νέου μηνύματος ή από το προφίλ του παραλήπτη. Ο παραλήπτης θα λάβει μια σχετική πρόσκληση και όλα τα γραπτά μηνύματα αλλά και τα τηλεφωνήματα που διενεργούνται μέσω αυτής της συζήτησης, θα είναι πλήρως κρυπτογραφημένα μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί. 

Μοναδικός περιορισμός είναι ότι οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε μια ιδιωτική συζήτηση ανά συσκευή κάθε φορά. Κάθε ιδιωτική συζήτηση μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετική συσκευή όμως οποιαδήποτε αποστολή και παραλαβή αρχείων, θα πραγματοποιείται στη συσκευή που χρησιμοποιείται τη συγκεκριμένη στιγμή.

Παλαιότερα το Skype χρησιμοποιούσε ένα τρόπο κρυπτογράφησης όμως ο νέος "end-to-end" τρόπος είναι αρκετά πιο ασφαλής αφού το περιεχόμενο των μηνυμάτων μπορούν να το διαβάσουμε μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης. Παρόμοιες λύσεις χρησιμοποιούν και ανταγωνιστές του Skype όπως το WhatsApp, iMessage και το Facebook Messenger.

TheVerge 

  • Haha 1