Αν σας έλειψε κάποιος νέος ανασχεδιασμός του Skype, η Microsoft κάνει από σήμερα πραγματικότητα την επιθυμία σας προχωρώντας σε ακόμα μία σημαντική αναβάθμιση της γνώστης εφαρμογής.

H νέα εφαρμογή του Skype για desktop αυτή τη φορά, διαθέτει την ίδια εμφάνιση με την mobile έκδοση, με τη Microsoft να αποσύρει οριστικά την έκδοση 8.0 της εφαρμογής και να αναγκάζει τους χρήστες να αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση από την 1η Σεπτεμβρίου. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ο ευκολότερος διαμοιρασμός φωτογραφιών και to screen sharing κατά την πραγματοποίηση μιας κλήσης όπως επίσης τα @mentions, αντιδράσεις σε μηνύματα και πάνελ ειδοποιήσεων.

Αργότερα μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να περιμένουμε αποδεικτικό ανάγνωσης ενός μηνύματος αλλά και δυνατότητα δημιουργίας προσωπικών συζητήσεων. Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά που θα αποκτήσει πολύ σύντομα το νέο Skype είναι η δυνατότητα εγγραφής των φωνητικών συζητήσεων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην 15χρονη ιστορία της εφαρμογής. Η λειτουργία εγγραφής φωνητικών κλήσεων βασίζεται στο Cloud και όλες οι εγγραφές είναι προσβάσιμες από όλες τις συσκευές είτε αυτές τρέχουν Windows είτε Mac, iOS ή Android.

skyperecording.png.a6a0b00cda3cd92f98eb4a636db760ad.png

Σε ότι αφορά την εφαρμογή του Skype, αν και αυτή στηρίζεται στην mobile έκδοση, η εταιρεία έχει ακούσει αρκετά από τα παράπονα των χρηστών τον τελευταίο χρόνο. Η τελευταία μεγάλη αλλαγή στο σχεδιασμό της mobile έκδοσης η οποία παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο, δεν συνάντησε αρκετά θετικά σχόλια κατά γενική ομολογία. Από τότε η Microsoft έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές προκειμένου να φτάσει το Skype σε ένα επίπεδο όπου η εμπειρία χρήσης είναι παρόμοια είτε σε smartphone είτε σε tablet είτε σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Skype

  • Like 1