Τον περασμένο μήνα, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι οι ομαδικές βιντεοκλήσεις του Skype θα γίνουν διαθέσιμες στις εφαρμογές για Android και iOS και σήμερα, ξεκινάει να προσφέρεται η εν λόγω δυνατότητα.

Η επιλογή για ομαδικές βιντεοκλήσεις σε mobile συσκευές θα ξεκινήσει σε Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς λογαριασμούς Skype και η Microsoft υποστηρίζει ότι τον Μάρτιο, η συγκεκριμένη δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.

 

Σε κάθε ομαδική βιντεοκλήση του Skype μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι και 25 άτομα και το άτομο που μιλάει προβάλλεται στο κέντρο της οθόνης.

 

Intel και Microsoft έχουν δουλέψει μαζί, ώστε το audio codec SILK Super Wide Band της πρώτης, να μπορεί να τρέξει στους Azure cloud servers, οι οποίοι διαθέτουν επεξεργαστές της Intel. Με τον τρόπο αυτό, η Microsoft γλιτώνει ένα ποσοστό από την υπολογιστική ισχύ που απαιτούν οι συγκεκριμένες βιντεοκλήσεις.

 

Επιπλέον, η Microsoft φέρνει στο iOS και το Android τη δυνατότητα πρόσκλησης για chat στο Skype, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσκαλέσουν άλλα άτομα σε μια ομαδική συζήτηση, αλλά και να λάβουν μέρος σε μια βιντεοκλήση χρησιμοποιώντας την έκδοση του Skype για Web.

 

Η Microsoft δεν είναι η πρώτη που προσφέρει ομαδικές βιντεοκλήσεις για φορητές συσκευές. Εδώ και καιρό, το Google Hangouts υποστηρίζει ομαδικές βιντεοκλήσεις με έως και 10 άτομα. Από την άλλη μεριά, η Apple εξακολουθεί να μην προσφέρει δυνατότητα ομαδικών βιντεοκλήσεων στο FaceTime.

 

Link.png Site: TheVerge