Η νέα έκδοση Skype 5.8 που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες φέρνει νέες δυνατότητες για τους χρήστες Windows συστημάτων με τις πιο χαρακτηριστικές να είναι οι video κλήσεις σε full HD ευκρίνεια, υποστήριξη κλήσεων σε επαφές του Facebook, διαμοιρασμός οθόνης σε ομάδα χρηστών και η χρήση ενός κουμπιού για ενεργοποίηση του μικροφώνου.

 

Όσον αφορά τις video κλήσεις σε full HD ευκρίνεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κάμερα να υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα, καθώς επίσης η ταχύτητα σύνδεσης στο Internet να είναι 2 Mbps. Ο διαμοιρασμός οθόνης ή μέρος της είναι μια δυνατότητα που προϋπήρχε μόνο για κλήσεις προς ένα χρήστη της υπηρεσίας, ενώ με την τελευταία αναβάθμιση υποστηρίζεται ο διαμοιρασμός οθόνης ακόμη και σε ομαδικές κλήσεις. Η τελευταία υπηρεσία απευθύνεται στους premium χρήστες του Skype.

 

scaled.php?server=37&filename=skypeforwindows58.jpg&res=medium

 

Επιπλέον προστέθηκε η δυνατότητα κλήσεων video και ήχου προς τις επαφές του Facebook, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμο μόνο μέσω της ιστοσελίδας του διάσημου κοινωνικού δικτύου. Μία ακόμη νέα λειτουργία του Skype 5.8 είναι αυτή της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του μικροφώνου μέσω ενός πλήκτρου που ορίζει ο χρήστης, δυνατότητα που θα βρούνε αρκετά χρήσιμη οι gamers. Για τον ορισμό αυτού του πλήκτρου θα πρέπει να μεταφερθείτε στο μενού εργαλεία - επιλογές - για προχωρημένους - πληκτρολόγιο.

 

File.png Download: Skype 5.8 (Windows)

Link.png Site: skype.com