Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημόσιας διάθεσης, η εφαρμογή Skype Translate αποκτά υποστήριξη για δύο νέες γλώσσες, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.

Η κίνηση αυτή έρχεται 2 μήνες μετά την προσθήκη των Ιταλικών και Κινεζικών, στις υποστηριζόμενες γλώσσες της υπηρεσίας η οποία έχει στόχο την κατάργηση των γλωσσικών φραγμών. Μέσω της εφαρμογής, δύο άτομα τα οποία μιλάνε διαφορετική γλώσσα, μπορούν πλέον να συνομιλήσουν, με τη φωνητική τους ομιλία να μεταφράζεται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο σε ομιλία στη γλώσσα του συνομιλητή τους.

Συνολικά το Skype Translate μπορεί να μεταφράσει τη φωνητική ομιλία έξι γλωσσών ενώ υποστηρίζει και τη μετάφραση σε κείμενο, σε πολύ περισσότερες γλώσσες και συγκεκριμένα σε 50, συμπεριλαμβανομένου της Ελληνικής. Η λειτουργία αυτή όπως μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω βίντεο της Microsoft, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε άτομα με προβλήματα ακοής. Η φωνητική ομιλία του συνομιλητή τους, μεταφράζεται σε κείμενο σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τους την ευκαιρία να απαντήσουμε με κείμενο, το οποίο εκφωνείται μέσα από την εφαρμογή στον συνομιλητή.



Link.png Site: Skype Blog