Οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο χωρίς απαραίτητα να προγραμματίσουν μία σύσκεψη.

Το Slack φέρνει και αυτό λειτουργία συνομιλίας μέσω ήχου σε πραγματικό χρόνο, παρόμοια με αυτή που υπάρχει στο Discord. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο χαρακτηριστικό μαζί με τα νέα εργαλεία συνεργασίας για κοινή χρήση προ-ηχογραφημένων ήχων και βίντεο, προορίζονται να παρέχουν μια εναλλακτική λύση στις ατελείωτες συσκέψεις που κυριάρχησαν στα ημερολόγια των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η λειτουργία Huddles επιτρέπει στους χρήστες του Slack να δημιουργούν συναντήσεις είτε σε απευθείας μηνύματα είτε σε ένα υπάρχον κανάλι. Όταν ένας συμμετέχων ξεκινά μια κουβέντα, τα άλλα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν και να συνομιλήσουν σε πραγματικό χρόνο. Αν και η λειτουργία Huddles προορίζεται για χρήση χωρίς κάμερα, υποστηρίζει παρ΄όλα αυτά λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης για ένα καλύτερο επίπεδο συνεργασίας.

Η εταιρεία αναφέρει πως η λειτουργία Huddles είναι μια καλή εναλλακτική λύση έναντι των κλασσικών φωνητικών κλήσεων ή των βιντεοκλήσεων, επειδή είναι ένας τρόπος που διευκολύνει τους εργαζόμενους να συνομιλήσουν μεταξύ τους χωρίς απαραίτητα να προγραμματίσουν μια συνάντηση. Ο επικεφαλής του προϊόντος, Tamar Yehosha, συνέκρινε τη λειτουργία Huddles με τις αυθόρμητες κουβέντες που γίνονται στο γραφείο και οι οποίες πλέον έχουν σταματήσει λόγω της απομακρυσμένης εργασίας.

Αν και το Slack είναι μία από τις τελευταίες υπηρεσίες που αγκαλιάζουν αυτές τις λειτουργίες ήχου, η εταιρεία αναφέρει ότι ανταποκρίνεται στον τρόπο με τον οποίο η εργασία έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι, οι κλασσικές συναντήσεις σε Zoom έχουν κουράσει. Μάλιστα, αρκετοί εργαζόμενοι μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ στο γραφείο, τουλάχιστον όχι για πλήρη απασχόληση. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Slack έφερε αυτές τις αλλαγές.

image.png.09a9469c9ea2900ff2c00cf0ee6b4c22.png

Ομοίως, η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης την ανάγκη συνεργασίας όταν δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι. Η λειτουργία Schedule Send θα κυκλοφορήσει σύντομα μαζί με τα νέα εργαλεία για κοινή χρήση βίντεο, ηχογραφήσεων και εγγραφής οθόνης στο Slack.

Ενώ η εφαρμογή επιτρέπει ήδη στους χρήστες να ανταλλάσσουν αρχεία βίντεο μεταξύ τους, τα νέα εργαλεία προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν και να μοιραστούν την οθόνη τους σε ένα κανάλι ενώ τα άλλα μέλη της ομάδας μπορούν να απαντήσουν με δική τους εγγραφή βίντεο ή ήχου.

Τέλος, το Slack παρουσίασε ένα νέο εργαλείο καταλόγου για τους business πελάτες που ονομάζεται Slack Atlas. Η λειτουργία προσθέτει περισσότερες πληροφορίες στα υπάρχοντα προφίλ του Slack, όπως διαγράμματα οργάνωσης και ημερομηνίες έναρξης υπαλλήλου. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με υπάρχοντα εργαλεία όπως το Workday για να κατεβάσει αυτόματα σχετικές λεπτομέρειες στα προφίλ Slack των εργαζομένων.

  • Like 1