Το Spotify ανακοίνωσε πως ανανέωσε τη συμφωνία του με τη Warner Music, κλείνοντας επομένως την τελευταία συνεργασία με κάποια από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, πριν μπει στο αμερικανικό Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το Reuters, ήδη από τον Ιούλιο οι δύο πλευρές βρίσκονταν πολύ κοντά στο “κλείδωμα” των όρων που θα διέπουν τη νέα συμφωνία τους.

 

Εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρείας επιβεβαίωσε μέσω mail την είδηση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις οικονομικές πτυχές της συμφωνίας. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Spotify εξασφάλισε ανάλογες άδειες αναπαραγωγής μουσικού περιεχομένου από τις Universal Music Group και Sony Music Entertainment, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείας στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

 

“Ακόμη και με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης, υπάρχουν ακόμη μεγάλες προοπτικές επέκτασης των συνδρομητικών υπηρεσιών σε νέες κατηγορίες του κοινού και σε νέες γεωγραφικές περιοχές”, δήλωσε ο René Obermann από την πλευρά του Spotify.

 

Το Spotify αποτελεί τη δημοφιλέστερη εφαρμογή streaming μουσικής, με περισσότερα από 60 εκατομμύρια συνδρομητές και συνολικά 140 εκατομμύρια μέλη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.