Για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατηγορεί το Spotify η εταιρεία Wixen Music Publishing Inc, στη μήνυση που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, διεκδικώντας ως αποζημίωση 1,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την Wixen, στη μουσική συλλογή του Spotify περιλαμβάνονται χιλιάδες τραγούδια για τα οποία η ίδια είναι αποκλειστικός κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων, χωρίς να έχει χορηγήσει τις σχετικές άδειες, ούτε να λαμβάνει αμοιβή.

Ανάμεσα στα επίμαχα μουσικά κομμάτια, περιλαμβάνονται το “Free Fallin” του Tom Petty, το “Light My Fire” των Doors, το “(Girl We Got a) Good Thing” των Weezer, όπως επίσης και εκτελέσεις τραγουδιστών όπως ο Stevie Nicks.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, το Spotify επιτρέπει την αναπαραγωγή και τη διανομή τους, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από τη Wixen.

Προς το παρόν, το Spotify δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο συμφώνησε να καταβάλει άνω των 43 εκατ. δολαρίων για να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό σε μία παρόμοια υπόθεση, καθώς και πάλι κατηγορούνταν πως δεν είχε εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα ορισμένων τραγουδιών που περιλαμβάνονται στην υπηρεσία.

Reuters