Παραδοσιακά λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, το Spotify ανακοινώνει τις λίστες με τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που άκουσαν περισσότερο οι χρήστες του μέσα από την υπηρεσία του, ενώ δημιουργεί και προσωπικές λίστες για κάθε χρήστη ξεχωριστά οι οποίες περιλαμβάνουν τα 100 τραγούδια που αγάπησε περισσότερο μέσα στη χρονιά.

Σε ότι αφορά την προσωπική λίστα των 100 αγαπημένων κομματιών για το 2017, ο χρήστης μπορεί να τη βρει μέσω της ιστοσελίδας 2017wrapped.com όπου και το Spotιfy εμφανίζει ενδιαφέρουσες προσωπικές πληροφορίες όπως το πόσα λεπτά συνολικά ακούσατε μουσική, πόσα τραγούδια κάνατε streaming και από πόσα διαφορετικά είδη. Στη συνέχεια καλείστε να απαντήσετε στο ερώτημα για το ποιος πιστεύετε ήταν ο καλλιτέχνης που ακούσατε περισσότερο το 2017, πιο είδος μουσικής αλλά και πιο τραγούδι αγαπήσατε περισσότερο. Παράλληλα το Spotify έχει μία ακόμη προσωποποιημένη λίστα έτοιμη για κάθε χρήστη με βάση τραγούδια που πιστεύει ότι θα σας αρέσουν αλλά σας ξέφυγαν.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ed Sheeran ήταν ο δημοφιλέστερος καλλιτέχνης στο Spotify φέτος κατακτώντας την πρώτη θέση με το τραγούδι "Shape of You" με 1.4 δισ. streams αλλά και στα άλμπουμ με το Divide το οποίο είχε 3.1 δισ. streams. Ακολουθούν οι καλλιτέχνες Drake, The Weeknd, Kendrick Lamar ενώ την πρώτη πεντάδα στα τραγούδια συμπληρώνει το Despacito, το Something Just Like This και το I'm The One.

 

Link.png Site: https://2017wrapped.com[/url]']2017 Wrapped