Η λειτουργία Shuffle παρ’ όλα αυτά θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από την καρτέλα Now Playing.

Όπως αναφέρει το BBC, το Spotify σταματά την τυχαία αναπαραγωγή των τραγουδιών ενός άλμπουμ. Προηγουμένως, όταν ένας χρήστης βρίσκονταν μέσα σε ένα άλμπουμ στο Spotify, έβλεπε ένα μικρό εικονίδιο Shuffle μέσα στο μεγαλύτερο εικονίδιο του Play. Αυτό υποδείκνυε πως το Spotify θα ξεκινούσε την αναπαραγωγή των τραγουδιών του άλμπουμ σε τυχαία σειρά, κάτι που δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα περίμενε ο κάθε χρήστης ή αυτό που πραγματικά θα ήθελε.

Τώρα, αν ο χρήστης πατήσει το Play όταν βρίσκεται μέσα στο άλμπουμ, τα τραγούδια παίζουν με τη σειρά, αν φυσικά ο ίδιος έχει την Premium συνδρομή. Ο χρήστης όμως μπορεί ακόμη να ενεργοποιήσει την τυχαία αναπαραγωγή μόνο όταν βρίσκεται μέσα στην καρτέλα ενός τραγουδιού.

Η Adele φαίνεται να ζήτησε από το Spotify να αλλάξει αυτή τη δυνατότητα, αναφέροντας ότι τα άλμπουμ πρέπει να ακούγονται με συγκεκριμένη σειρά. Η τραγουδίστρια δημοσίευσε ένα tweet για να ευχαριστήσει το Spotify για την αλλαγή, σημειώνοντας ότι «η τέχνη μας λέει μια ιστορία και οι ιστορίες των καλλιτεχνών πρέπει να ακουστούν όπως θα τις ήθελαν οι ίδιοι». Το Spotify αργότερα απάντησε στο tweet της Adele γράφοντας «Οτιδήποτε για εσένα», υποδηλώνοντας πως η κίνηση αυτή έγινε για χάρη της.

Ο Chris Macowski, επικεφαλής επικοινωνίας στο Spotify, επιβεβαίωσε την παρουσία του νέου χαρακτηριστικού.

Όπως ανέφερε η Adele, είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μια νέα δυνατότητα Premium που ζητείται εδώ και καιρό τόσο από τους χρήστες όσο και από τους καλλιτέχνες, το Play να είναι το προεπιλεγμένο κουμπί σε όλα τα άλμπουμ. Για εκείνους τους χρήστες που εξακολουθούν να επιθυμούν να ανακατέψουν τα τραγούδια ενός άλμπουμ, μπορούν να μεταβούν στην καρτέλα «Now Playing» και να ενεργοποιήσουν το shuffle.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αλλαγή έρχεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Adele που ονομάζεται 30 και το οποίο είναι πολύ δημοφιλές. Ένα τραγούδι, το Easy on Me, κατέχει το ρεκόρ του Spotify για τις περισσότερες παγκόσμιες ακροάσεις σε μια μέρα, παίρνοντας τον τίτλο που κατείχε προηγουμένως το συγκρότημα BTS.

  • Like 4
  • Haha 2
  • Confused 1