Πλέον τα αγαπημένα σου κομμάτια θα τα απολαμβάνεις μαζί με την παρέα.

Το Spotify επιτρέπει πλέον στους χρήστες που έχουν συνδρομή Premium να ακούνε μουσική ή podcasts ταυτόχρονα με φίλους και συγγενείς, ακόμη κι όταν αυτοί δεν βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία. Μέσω της beta λειτουργίας που ονομάζεται Group Session, οποιοσδήποτε χρήστης με Premium συνδρομή μπορεί να δημιουργήσει έναν σύνδεσμο τον οποίο μπορεί να μοιραστεί με έως 5 φίλους του, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν και οι ίδιοι συνδρομή Premium, ώστε να ακούσουν όλοι μαζί ταυτόχρονα μουσική.

Κάθε χρήστης εντός του δωματίου θα μπορεί να κάνει παύση, αναπαραγωγή, παράλειψη ή επιλογή τραγουδιού ενώ θα μπορεί να προσθέσει και τις δικές του επιλογές κομματιών. Δεν υπάρχει δυνατότητα chatting που σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να βασίζονται σε άλλη εφαρμογή για να συζητήσουν το podcast τον οποίο ακούν ή το είδους μουσικής που θα ήθελαν να ακούσουν μετά. Η δυνατότητα Group Session είναι ακόμη σε έκδοση beta, όπως σημειώνει το Spotify, αλλά η εταιρία λέει ότι σκοπεύει να την εξελίξει με την πάροδο του χρόνου.

Η λειτουργία Group Session ξεκίνησε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο επιτρέποντας σε χρήστες που βρίσκονται σε ένα πάρτι να μπορούν να προτείνουν και να αναπαράγουν τα δικά τους κομμάτια. Η εταιρία δημιουργεί premium χαρακτηριστικά για πολλά χρόνια σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία. Τους επιτρέπει να κρύβουν τραγούδια από λίστες αναπαραγωγής ενώ στο παρελθόν έχει προσφέρει τόσο συνδρομές Hulu αλλά και προϊόντα Google Home στους συνδρομητές του.