Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το Spotify προχώρησε στην απενεργοποίηση hack το οποίο έδινε τη δυνατότητα σε λογαριασμούς που ανήκαν στο δωρεάν πακέτο, να έχουν αρκετά από τα προνόμια των συνδρομητικών πακέτων, μεταξύ των οποίων και της απουσίας διαφημίσεων.

 

Το Spotify προχώρησε σε αποστολή e-mail «προειδοποιώντας» τους χρήστες για παρατήρηση ασυνήθιστων ενεργειών με τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, και ότι αν η συμπεριφορά αυτή συνεχιζόταν, θα προχωρούσε στην άμεση διακοπή πρόσβασης. Αυτή την εβδομάδα, το Spotify έκανε γνωστό, πόσους λογαριασμούς αφορούσε η συγκεκριμένη κίνηση, ένας αριθμός διόλου αμελητέος αφού αυτός πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια χρήστες.

Η αναφορά αυτή περιέχεται στην αίτηση εισαγωγής του Spotify στο χρηματιστήριο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου, και σ' αυτή αναφέρεται ακόμα ότι «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην υπηρεσία μας, μπορεί να οδηγήσει σε παραποίηση σημαντικών στοιχείων απόδοσης, κάτι που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε ότι αφορά την ακεραιότητα των βασικών μας δεικτών απόδοσης και να προκαλέσει σημαντική πτώση στην τιμή της μετοχής μας».

Ως αποτέλεσμα της κίνησης αυτή, το Spotify αναπροσαρμόζει τα στατιστικά που αφορούν τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες που συνδέονται στην υπηρεσία, και οι οποίοι πλέον ανέρχονται στα 157 από τα 159 εκατομμύρια, με βάση στατιστικά που αφορούν το τέλος της περασμένης χρονιάς. Εν όψεικαι της εισόδου στο χρηματιστήριο, είναι προφανές ότι τα αξιόπιστα στατιστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι επενδυτές στο πρόσωπό της.

Engadget