Με τους συνδρομητές του Spotify Premium να φτάνουν τους 158 εκατομμύρια χρήστες

Ως μέρος των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, το Spotify ανακοίνωσε πως πλέον ξεπέρασε τους 356 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με το περασμένο έτος.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την συνεχόμενη αύξηση που βλέπουμε σε όλους τους τομείς της επιχείρησής μας, όπως και στην αύξηση συνδρομητών μας" δήλωσε ο ιδρυτής και CEO, Daniel Ek. "Αρκετές μετρήσεις όπως εγγραφές, έσοδα, μικτό κέρδος και μέσος όρος εσόδων ανά χρήστη είναι υψηλότερα, με τον μηνιαίο μέσο όρο χρηστών να είναι χαμηλότερος του προβλεπόμενου. Αλλά παραμένουμε στα όρια."

Το Spotify σημείωσε $23 εκατομμύρια καθαρά έσοδα, με τα μικτά έσοδα του τριμήνου (που τελείωσε 31 Μαρτίου) να ανέρχονται σε $2,1 δισεκατομμύρια. Η βάση συνδρομητών του χωρίζεται σε 158 εκατομμύρια Premium συνδρομητές και 208 εκατομμύρια χρήστες που βασίζονται στο πρόγραμμα διαφημίσεων. Φυσικά οι Premium συνδρομητές είναι πιο επικερδής καθώς αποφέρουν $1,93 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με τα $216 εκατομμύρια των δωρεάν χρηστών.

Παρόλα αυτά όμως, φαίνεται πως η εταιρεία θα προχωρήσει στην αύξηση τιμών μέσα στους επόμενους μήνες για να έρχεται ακόμα πιο κοντά στους προβλεπόμενους οικονομικούς στόχους της.

  • Like 1