Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών του Jack Dorsey, ιδρυτή και επενδυτή του Twitter, ενδιαφέρεται να επεκτείνει το μοντέλο πληρωμών «buy now, pay later» που προσφέρει η Afterpay.

Η αμερικανική εταιρεία Square προχωρά στην εξαγορά όλων των μετοχών της αυστραλιανής Afterpay έναντι $29 δισεκατομμυρίων, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την προηγούμενη Κυριακή. Τιμή 30% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής της Afterpay την προηγούμενη Παρασκευή. Η εξαγορά αυτή είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες κινήσεις της Square, αφού ανακοίνωσε επίσης επιχείρηση γύρω από το Bitcoin αλλά και ότι αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της streaming υπηρεσίας Tidal.

Οι υπηρεσίες πληρωμής «buy now, pay later», όπως αυτές που προσφέρονται από την Afterpay γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Αν και η εταιρεία πληρωμών Square προσφέρει ήδη τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών με δόσεις, κάτι που θεωρεί ένα πανίσχυρο εργαλείο για τις βασικές της δραστηριότητες, δεν είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες «buy now, pay later», καθώς και η Apple φαίνεται πως εργάζεται σε μία παρόμοια δική της υπηρεσία που εσωτερικά ονομάζεται Apple Pay Later.

Η Afterpay εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 16 εκατομμύρια πελάτες και σχεδόν 100.000 εμπόρους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Η Square και η Afterpay αναμένουν ότι η εξαγορά θα κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, η Square θα ορίσει έναν διευθυντή της Afterpay για να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Square.

Ο CEO της Square, Jack Dorsey δήλωσε:

Η Square και η Afterpay μοιράζονται ένα κοινό σκοπό. Εργαζόμαστε για να κάνουμε το χρηματοοικονομικό σύστημα πιο δίκαιο, προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς, και η Afterpay έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο brand που υιοθετεί αυτές τις αρχές. Μαζί μπορούμε να συνδέσουμε καλύτερα τα οικοσυστήματα Cash App και Seller για να προσφέρουμε ακόμη πιο συναρπαστικά προϊόντα και υπηρεσίες για εμπόρους και καταναλωτές, δίνοντάς τους πίσω τη δύναμη στα χέρια τους.