Με κύριο στόχο να εκμεταλλευτεί την μαζική αποχώρηση χρηστών από το WhatsApp και να κάνει τη μετάβαση ακόμη πιο εύκολη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις αλλαγές στις πολιτικές απορρήτου του WhatsApp, πολλοί ήταν αυτοί που έψαχναν εναλλακτικές λύσεις. Όπως είναι λογικό, το Telegram θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή τη κατάσταση και να τους τραβήξει στη δική του πλατφόρμα. Η εταιρεία ήδη ανακοίνωσε πως πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες έγιναν μέλη τον Ιανουάριο. Αλλά αυτό φαίνεται να ήταν μόλις η αρχή, καθώς από σήμερα, οι χρήστες του μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν εισαγωγή ιστορικού μηνυμάτων και πολυμέσων από το WhatsApp.

Το να χαθεί το ιστορικό συζητήσεων είναι μεγάλο θέμα για πολλούς χρήστες, σε σημείο που αποτρέπει πολλούς να κάνουν μετάβαση σε άλλη εφαρμογή. Λύση σε αυτό το πρόβλημα θέλει να φέρει το Telegram, που κάνει την αλλαγή πολύ εύκολη. Η λειτουργία έχει προστεθεί σε iOS και Android και μπορεί να μεταφέρει μηνύματα και πολυμέσα, όπως εικόνες και βίντεο.

Το WhatsApp ήδη υποστήριζε εξαγωγή συζητήσεων, αλλά τώρα μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη συζήτηση για να περαστεί στο Telegram. Η διαδικασία διαφέρει ελαφρώς μεταξύ iOS και Android, αλλά κατά βάση είναι μια απλή εξαγωγή από το WhatsApp και επιλογή του Telegram από το μενού διαμοιρασμού.

whatsapp-to-telegram.gif

Τέλος, από το σχετικό blog post του Telegram, φαίνεται ότι στην iOS έκδοση της λειτουργίας δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση, καθώς στα Android η διαδικασία δεν είναι ακόμα τόσο ομαλή. Βέβαια στο άμεσο μέλλον αναμένεται ενημέρωση για την εξομάλυνση της διαδικασίας.

  • Like 1