Μετά από μια σύντομη δοκιμαστική περίοδο, το Twitter ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα το παγκόσμιο λανσάρισμα του νέου ορίου που ισχύει για κάθε tweet το οποίο διπλασιάζεται.

Έτσι τα tweets των 280 χαρακτήρων είναι από σήμερα εφικτά, δίνοντας σύμφωνα με το Twitter περισσότερη ελευθερία για κάποιον στο να εκφραστεί. Στην επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία προσπαθεί να καθησυχάσει του χρήστες που φοβούνται ότι το timeline τους θα γεμίσει από μακροσκελή tweets παραθέτοντας τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής περιόδου.

 

Σ' αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν, συνέχισαν να χρησιμοποιούν λιγότερους από 140 χαρακτήρες για τα tweet τους και μόνο το 5% έγραψε μεγαλύτερα tweets. Ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό χρηστών που έγραψε tweets μεγαλύτερα των 190 χαρακτήρων, ένα ποσοστό που δε ξεπέρασε το 2%, ενώ μόλις το 1% έπιασε το όριο των 280 χαρακτήρων.

 

Έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα με τη σταθεροποίηση της βάσης χρηστών του φέτος, το Twitter πιστεύει ότι η λύση στο πρόβλημα είναι να καταστήσει την υπηρεσία πιο εύκολη στη χρήση για τα νέα μέλη. Η αφαίρεση των ορίων όπως αυτό που περιορίζει την καταγραφή μιας σκέψης σε ένα tweet, είναι ένα από αυτά τα μέτρα που παίρνει η εταιρεία, αν και ένα άλλο χαρακτηριστικό, αυτό της επεξεργασίας ενός tweet, παραμένει ακόμα ένα άπιαστο όνειρο για τους χρήστες της υπηρεσίες παρά τις επαναλαμβανόμενες «ενοχλήσεις» προς την εταιρεία.

 

Link.png Site: TechCrunch