Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής και σκαμπανεβασμάτων, το TwitPic ανακοίνωσε πως το αρχείο του και το domain περιέρχεται στην ιδιοκτησία του Twitter.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, και αφού προηγουμένως είχε κάνει γνωστό ότι υπάρχει το ενδιαφέρον επενδυτή για εξαγορά της εταιρείας, το TwitPic ανακοίνωσε πως σκοπεύει να τερματίσει τις υπηρεσίες της κάτι που θα καθιστούσε μη προσβάσιμες όλες τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι χρήστες του Twitter. Λίγο καιρό μετά, ξεκαθάρισε πως στις 25 Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος τελικά από επενδυτές, θα τερματίσει οριστικά τις υπηρεσίες της. Τελικά φτάνουμε στις μέρες μας όπου το Twitter με συμφωνία απέκτησε το αρχείο και το domain του TwitPic, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε παλιές φωτογραφίες.

 

Ωστόσο, το "ανέβασμα" νέων φωτογραφιών έχει απενεργοποιηθεί και η εφαρμογή για κινητά θα σταματήσει να λειτουργεί. Ο Noah Everett, δημιουργός του TwitPic με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε την ομάδα της εταιρείας που του επέτρεψαν να είναι μέλος για περίπου εφτά χρόνια. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση τερματισμού των υπηρεσιών του TwitPic ελήφθη λίγο μετά την απαίτηση του Twitter για αλλαγή της ονομασίας της εταιρείας, κάτι που αν δε γινόταν θα οδηγούσε στον αποκλεισμό πρόσβασης στο API.

 

Link.png Site: TheNextWeb