Μέσα από το επίσημο blog του, το Twitter ανακοίνωσε ότι αλλάζει το εικονίδιο star, το γνωστό favorite, σε εικονίδιο heart, το οποίο θα αποκαλείται like.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του Twitter να κάνει τη χρήση της υπηρεσίας ευκολότερη και περισσότερη ικανοποιητική, εφόσον το αστέρι μπερδεύει ορισμένους χρήστες, ειδικά τους καινούριους.

 

Επιπλέον λόγος για την παραπάνω αλλαγή, όπως υπογραμμίζεται, είναι η επιδίωξη χρήσης ενός όρου ο οποίος ανταποκρίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα, εφόσον στους χρήστες μπορεί να αρέσουν πολλά πράγματα, χωρίς απαραίτητα να είναι τα αγαπημένα τους. Για τον λόγο αυτό, προτιμάται ο όρος «like» έναντι του όρου «favorite».

 

Επίσης, η καρδιά προτιμάται επειδή κρίνεται ως καθολικό σύμβολο το οποίο δεν περιορίζεται από διαφορετικές γλώσσες, κουλτούρες και ζώνες ώρας. Ακόμη, σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποίησε το Twitter, αποδείχθηκε ότι το σύμβολο της καρδιάς είναι περισσότερο εκφραστικό και διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών και την έκφραση συναισθημάτων.

 

Το Twitter, βλέποντας τη θετική αντίδραση των χρηστών για το εικονίδιο της καρδιάς στο Periscope, αποφάσισε να το ενσωματώσει στο Vine και στο Twitter, καθιστώντας το ένα καθολικό σύμβολο που συναντάται πλέον και στις τρεις εφαρμογές.

 

Το heart icon είναι ήδη παρόν στην εφαρμογή του Twitter για Android και iOS, στον ιστότοπο της υπηρεσίας, στο TweetDeck, στο Twitter για Windows 10 καθώς και στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή για Android του Vine. Σύντομα θα ενσωματωθεί και στην εφαρμογή του Vine για iOS και στην εφαρμογή του Twiiter για Mac.

 

Link.png Site: Twitter