Το Twitter εγκαινιάζει σήμερα σταδιακά μια νέα υπηρεσία με την ονομασία #music, μια κίνηση για την οποία υπήρχε αρκετή φημολογία γύρω από αυτή τους τελευταίους μήνες.

Αρχικά η πρόσβαση στην υπηρεσία μπορεί να γίνει είτε μέσω της ιστοσελίδας music.twitter.com είτε από την αντίστοιχη εφαρμογή για iPhone η οποία μόλις κυκλοφόρησε στο App Store και διατίθεται δωρεάν.

 

Ο κύριος σκοπός του Twitter Music είναι να βρει ποια μουσική είναι δημοφιλής στο Twitter ανά πάσα στιγμή και συγκεκριμένα κομμάτια ανάλογα τους καλλιτέχνες που κάνετε follow. Μπορείτε ακόμα να ανακαλύψετε τραγούδια καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είναι γνωστοί αλλά έχουν δημιουργήσει κάποια αίσθηση στο Twitter ενώ ακόμα υπάρχει δυνατότητα προτάσεων για το τι μουσική να ακούσετε, ανάλογα με τους καλλιτέχνες που "ακολουθείτε".

 

Twitter Music

Twitter Music

Twitter Music

Twitter Music

 

Πιο χρήσιμη είναι η δυνατότητα να βλέπετε τη μουσική ακούνε όλες οι επαφές που κάνετε follow και μάλιστα να ακούσετε και εσείς το συγκεκριμένο κομμάτι από μία από τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες όπως το iTunes, Spotify και iTunes. Στην περίπτωση του iTunes υπάρχει μια προεπισκόπηση μόνο του κομματιού ενώ αν κάποιος διαθέτει λογαριασμό στο Spotify ή το Rdio (δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα), μπορεί να ακούσει το πλήρες τραγούδι.

 

Link.png Site: http://music.twitter.com[/url'>']Twitter Music

Link.png Site: http://blog.twitter.com/2013/04/now-playing-twitter-music.html']Twitter Blog