Μπορεί το Twitter να αντιστέκεται όλα αυτά τα χρόνια να δώσει τη δυνατότητα επεξεργασίας ενός tweet, όπως φαίνεται εξετάσει κάτι διαφορετικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα πιθανό animation για την φημολογούμενη αναίρεση αποστολής tweet ήρθε στο προσκήνιο, χάρη στην ερευνήτρια εφαρμογών Jane Manchun Wong, δίνοντάς μας ίσως μια πρώτη ματιά στην επερχόμενη λειτουργία του Twitter.

Όπως μπορείτε να δείτε από το ακόλουθο tweet της ερευνήτριας, πέρα από το τυπικό μήνυμα επιβεβαίωσης αποστολής του tweet, εμφανίζεται και το κουμπί αναίρεσης (Undo) που λειτουργεί ως μπάρα προόδου. Η λειτουργία είναι παρόμοια με αυτή που έχουμε δει και στο Gmail, προσφέροντας ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα για να αναιρέσουμε το tweet, αφού πατήσουμε να σταλεί.

Η αναίρεση αποστολής φημολογείται πως θα προστεθεί ως λειτουργία για συνδρομητές, μετά την πρώτη της αναφορά σε ένα ερωτηματολόγιο χρηστών. Δυστυχώς δεν πρόκειται για το περιζήτητο κουμπί επεξεργασίας (Edit) που πολλοί θέλουν εδώ και χρόνια, αλλά σίγουρα είναι μια καλοδεχούμενη εναλλακτική χρήση όταν κάποιος προσέξει λάθος στο μήνυμά του.

Στις αρχές του έτους, το Bloomberg είχε ενημερωθεί πως το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο συνδρομών, ως μέσο για να μειώσει την ανάγκη σε διαφημίσεις σε σύγκριση με Facebook και Snapchat. Οι συνδρομές θα μπορούσαν να παρέχουν πρόσβαση σε λειτουργίες όπως την αναίρεση και επιπλέον ρυθμίσεις τροποποίησης προφίλ. Επίσης υπήρχαν πληροφορίες πως το Twitter έψαχνε τρόπους για χρήστες να πληρώνουν άλλους χρήστες, με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, κάτι που στην πορεία ανακοινώθηκε ως Super Follows.

Τέλος, όσον αφορά την ερευνήτρια Jane Manchun Wong, ήταν από τα πρώτα άτομα που εντόπισε το Birdwatch του Twitter, το οποίο έχει στόχο να μειώνει την παραπληροφόρηση στην υπηρεσία, όπως επίσης εντόπισε τις ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιβεβαίωσης χρηστών πριν την επίσημη ανακοίνωσή του.