Οι χρήστες έχουν πλέον την ευχέρεια να επιλέγουν ποιοι θα είναι σε θέση να απαντούν στα “τιτιβίσματά” τους.

Μία νέα λειτουργία εγκαινίασε το Twitter. Ο λόγος για τη δυνατότητα επιλογής των λογαριασμών που θα είναι σε θέση να απαντήσουν σε ένα tweet. Χάρη σε αυτή, οι χρήστες είναι πλέον σε θέση να επιλέγουν αμέσως πριν τη δημοσίευση ενός tweet, ποιοι θα μπορούν να απαντούν σε αυτό τους το “τιτίβισμα”, μεταξύ τριών επιλογών: όλοι (everyone), εκείνοι που ακολουθούν οι ίδιοι (people you follow) ή εκείνοι που αναφέρονται στο συγκεκριμένο tweet (people you mention).

910974276_dims(1).jpg.f3bef50d77adb61fa64e75a3d6fb2aec.jpg

Η επιλογή αυτή δεν επηρεάζει ούτε την ιδιωτικότητα του tweet (αν πρόκειται για ανοιχτό λογαριασμό, τότε ο καθένας θα έχει πρόσβαση σε αυτό) αλλά ούτε και τη δυνατότητα των υπολοίπων για retweet και like. Σημειώστε ότι αν διαλέξτε την τρίτη επιλογή αλλά δεν κάνετε κανέναν mention στο tweet σας, τότε πρακτικά ουδείς θα είναι σε θέση να απαντήσει σε αυτό!

Η εν λόγω λειτουργία που βρισκόταν υπό δοκιμή για μεγάλο χρονικό διάστημα (οι πληροφορίες λένε από τον Μάιο), γίνεται προκειμένου να ενισχύσει -σύμφωνα με τους ανθρώπους του ίδιου του Twitter- τον υγιή διάλογο στην πλατφόρμα και να περιορίσει μεταξύ άλλων τους περίφημους “reply guy” -τους “επαγγελματίες σχολιαστές” που tweetάρουν απαντώντας χωρίς ουσιαστικό λόγο. Ξεκαθαρίζεται δε ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση σε προσωπικά μηνύματα (DM) εξ αιτίας του συγκεκριμένου περιορισμού.