Το Twitter αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα σήμερα, με την αρχή να γίνεται λίγο πριν από το μεσημέρι όταν το κλικ σε συνδέσμους μέσα σε tweets δεν λειτουργούσε για πολλούς χρήστες οι οποίοι δεν μπορούσαν να δουν εικόνες στο timeline τους.

Χρειάστηκε κάτι λιγότερο από μία ώρα για να αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι τα περισσότερα τμήματα του Twitter.

Κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής, η προσπάθεια να κάνει κάποιος κλικ σε έναν σύνδεσμο έδειχνε μόνο ένα μήνυμα σφάλματος που ανέφερε ότι "η τρέχουσα API συνδρομή σας δεν περιλαμβάνει πρόσβαση σε αυτή την ενότητα". Οι χρήστες έβλεπαν το ίδιο μήνυμα σφάλματος αν επισκέπτονταν τον ιστότοπο σε λειτουργία Incognito ή ακόμα και αν δεν ήταν συνδεδεμένοι με το λογαριασμό τους.

Ο λογαριασμός υποστήριξης του Twitter ανέφερε ότι για το πρόβλημα ευθύνεται "μια εσωτερική αλλαγή που είχε κάποιες ακούσιες συνέπειες". Ο ίδιος ο Musk αναφέρθηκε στην όλη κατάσταση με ένα tweet δηλώνοντας ότι ο ιστότοπος "είναι τόσο εύθραυστος" προσθέτοντας τη λέξη sigh (αναστενάζοντας) θέλοντας να δείξει την απογοήτευσή του.

Παρά τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, ο Musk συνέχισε να πιέζει για νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων υποσχόμενων αλλαγών που δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί. Σε αυτά περιλαμβάνεται η υπόσχεση του περασμένου μήνα για διαμοιρασμό των εσόδων από διαφημίσεις με τους δημιουργούς που δημοσιεύουν στην πλατφόρμα ή ένα σχέδιο για την παρουσίαση μιας νέας βαθμίδας επί πληρωμή που θα δίνει πρόσβαση στο API του Twitter αλλά με συγκεκριμένα όρια.

Η τελευταία διακοπή λειτουργίας του Twitter, συνέβη μόλις μία εβδομάδα περίπου αφότου ο Elon Musk απέλυσε μεγάλο μέρος της εναπομείνασας ομάδας της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την προώθηση της υπηρεσίας. Στις απολύσεις, περιλαμβάνεται και αυτή της διευθύντριας Esther Crawford που ήταν υπεύθυνη για τη συνδρομητική πρόταση, το Twitter Blue. Το Twitter είχε επίσης μια παρόμοια διακοπή λειτουργίας πριν από σχεδόν ένα μήνα, η οποία, σύμφωνα με το Platformer, συνέβη επειδή "ένας υπάλληλος είχε διαγράψει κατά λάθος δεδομένα για μια εσωτερική υπηρεσία που ορίζει όρια για τη χρήση του Twitter".

  • Thanks 1