Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, κατέχει πλέον το 9,2% του Twitter σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News, κάτι που τον καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Musk αγόρασε το μερίδιο μετοχών στις 14 Μαρτίου. Ο Musk αποτελεί εδώ και καιρό ένας από τους κορυφαίους χρήστες της υπηρεσίας και πρόσφατα πραγματοποίησε δημοσκόπηση μέσω του λογαριασμού του, απευθυνόμενος στους 80 εκατομμύρια ακολούθους του. Η τιμή της μετοχής του Twitter σημειώνει αύξηση 25% από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η είδηση.

Το CNBC σημειώνει ότι το κόστος αγοράς των μετοχών που αγόρασε ο Musk ξεπερνάνε σε κόστος τα  2,89 δισ. δολάρια με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής και κατά άλλους αναλυτές «ίσως φανερώνουν πρόθεση για κάποιας μορφής εξαγοράς στο μέλλον».

Ο Musk είχε αμφισβητήσει δημόσια την προσέγγιση του Twitter για την ελευθερία του λόγου μέσω δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter στις 25 Μαρτίου, 11 μέρες δηλαδή μετά την απόκτηση του μεριδίου. «Η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία. Πιστεύετε ότι το Twitter τηρεί αυστηρά αυτήν την αρχή;» ρώτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, προτού σημειώσει σε επόμενο tweet ότι «οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές». Σε σύνολο 2 εκ. ψήφων, το 70,4% απάντησε αρνητικά και μόλις το 29,6% συμφώνησε με το ερώτημα.

«Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων και οργανισμών, η αποτυχία τήρησης των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία», έγραψε ο Musk την επόμενη μέρα, προτού ρωτήσει δημόσια εάν ο κόσμος χρειάζεται μια «νέα πλατφόρμα», κάτι που προφανώς δεν είναι πλέον στις σκέψεις του.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Musk ανέφερε ότι ήταν «υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου» αφού ισχυρίστηκε ότι η Starlink είχε προειδοποιηθεί από ορισμένες κυβερνήσεις να εμποδίσει την πρόσβαση σε ρωσικές πηγές ειδήσεων, κάτι που ανέφερε ότι «δεν θα το πράξουμε ποτέ εκτός και αν απειληθούμεμε με όπλο».

Η χρήση του Twitter από τον Musk του έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα κατά το παρελθόν. Πιο ενδεικτική είναι η περίπτωση του 2018 όταν και μέσω tweet ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει τα κεφάλαια για να κάνει ιδιωτική την Tesla και να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο εάν η αξία της μετοχής ξεπερνούσε τα 420 δολάρια. Τελικά προέκυψε ότι δεν είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την πώληση, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να απαιτεί από τον Musk και τους δικηγόρους της Tesla να προεγκρίνουν τυχόν tweets σχετικά με την οικονομική υγεία της εταιρείας, τις πωλήσεις, τους αριθμούς παράδοσης και πολλά άλλα.
 

  

  • Like 5
  • Thanks 2
  • Confused 1