Η θητεία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, Jack Dorsey, έφτασε στο τέλος της.

Ο Dorsey παραιτήθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, μια εξέλιξη που ισχύει άμεσα. Ο Dorsey είχε ήδη αρχίσει να αποστασιοποιείται από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την οποία συνίδρυσε, εγκαταλείποντας τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter στα τέλη του περασμένου έτους για να επικεντρωθεί στην Block, πρώην γνωστή ως Square.

Το σχέδιο για την αποχώρηση του Dorsey από το διοικητικό συμβούλιο υπήρχε από τότε που αποχώρησε από τη θέση του CEO. Τότε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημείωσε ότι ο Dorsey θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο "μέχρι να λήξει η θητεία του στη συνέλευση των μετόχων του 2022".

Η αποχώρηση του Dorsey σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, καθώς αυτός συμμετείχε στην εταιρεία με επίσημη ιδιότητα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Με τον Elon Musk να συνεχίζει -κατά πάσα πιθανότητα- να επιθυμεί την εξαγορά του Twitter, το πιο σημαντικό real time social media site, βρίσκεται στα πρόθυρα πολλών αλλαγών.

Αν και η συγκεκριμένη αλλαγή δεν αποτελεί έκπληξη, το Twitter εξακολουθεί να εισέρχεται σε μια άγνωστη φάση χωρίς τον κατά καιρούς αινιγματικό ηγέτη του. Ο Dorsey βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής σε δύο διαφορετικές περιόδους, διαμόρφωσε τις πολιτικές του Twitter κατά τη διάρκεια του πολιτικού χάους της διακυβέρνησης Trump και τελικά υπέγραψε την αποδοχή της προσφοράς του Elon Musk, χωρίς όμως μέχρι σήμερα η εξαγορά να έχει ολοκληρωθεί.

  • Like 2