Σύμφωνα με δήλωση του CEO της εταιρείας, Jack Dorsey, προς επενδυτές

Σε συζήτηση με τους επενδυτές τού Twitter, ο CEO Jack Dorsey επιβεβαίωσε πως το bitcoin θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της εταιρείας, καθώς βλέπει ευκαιρίες να ενσωματώσει το κρυπτονόμισμα σε προϊόντα και υπηρεσίες του Twitter, όπως διαφημίσεις, συνδρομές και άλλα όπως το Tip Jar και Super Follows.

Ο Dorsey είναι υποστηρικτής του bitcoin για αρκετά χρόνια τώρα, αλλά το πώς θα τα εφάρμοζε όλα αυτά τα σχέδια στην πράξη ήταν άγνωστα μέχρι τώρα. Ο ίδιος συχνά είχε να πει θετικά πράγματα για τα κρυπτονομίσματα, λέγοντας πως του θυμίζουν τις πρώιμες μέρες του internet, προσθέτοντας πως δεν υπήρχε τίποτα σημαντικότερο για τον ίδιο στο οποίο θα ήθελε να εργαστεί.

Πρόσφατα ο Dorsey ξεκίνησε ένα δικό του bitcoin fund αξίας $23.6 εκατομμυρίων μαζί με τον Jay Z, ανακοινώνοντας σχέδια να οδηγήσει την εταιρεία του Square στην αγορά αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω bitcoin. Η Square επίσης εξαγόρασε ένα μεγάλο κομμάτι μετοχών από τη μουσική υπηρεσία του Jay Z, TIDAL, αναζητώντας τρόπο πως θα μπορούσαν οι blockchain τεχνολογίες κρυπτονομισμάτων να αλλάξουν τον χώρο της μουσικής.

Φυσικά δεν πρόσθεσε να σημειώσει πόσο σημαντικό το bitcoin, λέγοντας πως είναι ένα από τα τρία βασικά trend για το μέλλον του Twitter, με τα άλλα δύο να είναι ΑΙ και αποκέντρωση (decentralization).

Κατά την ομιλία του με τους επενδυτές, είπε πως το bitcoin μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να κάνει γρηγορότερη διαθέσιμα τα προϊόντα της, εξηγώντας πως το bitcoin είναι ο καλύτερος υποψήφιος να γίνει το δεδομένο κρυπτονόμισμα του internet. Άξια αναφοράς είναι η επένδυση της Square σε bitcoin, η οποία έγινε το 2020 έναντι $50 εκατομμυρίων, τον Φεβρουάριο έφτασε τα $253 εκ., αγοράζοντας επιπλέον νομίσματα για $170 εκατομμύρια νωρίτερα μέσα στο έτος.

"Αν το internet έχει ένα σταθερό παγκόσμιο νόμισμα, θα είμαστε σε θέση να προωθούμε τα προϊόντα μας πολύ γρηγορότερα (Super Follows, διαφημίσεις, συνδρομές, Tip Jar) και θα μπορούμε να προσελκύσουμε κάθε άτομο οπουδήποτε, αντί να έχουμε διαφορετική προσέγγιση σε κάθε αγορά" εξήγησε ο Dorsey. "Πιστεύω πως αυτό θα είναι μεγάλο μέρος του μέλλοντός μας. Θα έχουμε πολλές καινοτομίες πέρα από το νόμισμα, ειδικά όταν συνυπολογίζουμε την αποκέντρωση των κοινωνικών δικτύων. Έτσι, πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για το Twitter και τους μετόχους του να ελέγχουν τον συγκεκριμένο χώρο και να επενδύουν σε αυτόν."

Ένας αντιπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Dorsey μίλησε δημόσια για το πώς θα ενσωματωθεί το bitcoin στο Twitter και τις υπηρεσίες του.

Ο Dorsey συνέχισε πως το Twitter δεν είναι το μόνο κοινωνικό δίκτυο που θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, σημειώνοντας πως και το Facebook έχει σκοπό να στηρίξει το κρυπτονόμισμα.
"Υπάρχει μια ανάγκη και εκτίμηση για το κρυπτονόμισμα. Και πιστεύω πως ένα ανοιχτό στάνταρ που θα εφαρμοστεί από όλο το internet είναι η σωστή προσέγγιση."

Σε γενικές γραμμές, το Twitter είχε πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας, με την εταιρεία να σημειώνει την γρηγορότερη ανάπτυξη εσόδων από το 2014, με αποτέλεσμα οι μετοχές του να σημειώνουν αύξηση 9%. Η εταιρεία απέφερε έσοδα $1,19 δις σε σύγκριση με τα $1,07 που πρόβλεψε η Wall Street, με τα $1,05 δις να προέρχονται από διαφημίσεις.

Παρόλα αυτά, οι καθημερινά ενεργοί χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων, μια μέθοδος μέτρησης του Twitter για υποψήφιους χρήστες που μπορούν να αποφέρουν έσοδα, έφτασαν μόλις τα 206 εκατομμύρια, με τους αναλυτές να πρόβλεπαν τουλάχιστον 206,2 εκατομμύρια χρήστες. Αιτία για αυτό σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ο αργότερος κύκλος νέων και το σταδιακό άνοιγμα πολιτειών μετά την καραντίνα.