Ο Διευθύνων Σύμβουλος των SpaceX, Tesla και Twitter, Elon Musk έκανε γνωστό ότι το όριο που υπάρχει για τις αναρτήσεις στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να αυξηθεί από τους 280 χαρακτήρες σε… χιλιάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σε απάντηση σε μία ερώτηση που του έγινε στο Twitter σχετικά με τη φημολογία ότι το όριο των χαρακτήρων θα αυξηθεί από τους 280 στους 4.000, ο Elon Musk απάντησε καταφατικά και μονολεκτικά.

Η συγκεκριμένη αλλαγή ήταν αναμενόμενη από πολλούς χρήστες, καθώς εδώ και καιρό έχουν εκφραστεί παράπονα για τους περιορισμούς του ορίου των 280 χαρακτήρων. Το διευρυμένο όριο χαρακτήρων θα δώσει στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία για να εκφράζονται. Θα επιτρέψει επίσης περισσότερο λεπτομερείς και διαφοροποιημένες συζητήσεις στην πλατφόρμα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για δημοσιογράφους και άλλους δημιουργούς περιεχομένου που συχνά θέλουν να μοιράζονται μεγαλύτερα άρθρα ή πιο περίπλοκες ιδέες.

Πολλοί επαίνεσαν την κίνηση, λέγοντας ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας και του βάθους του λόγου στο Twitter ωστόσο άλλο εξέφρασαν ανησυχίες ότι το διευρυμένο όριο χαρακτήρων μπορεί να οδηγήσει σε εισροή ανεπιθύμητων μηνυμάτων και περιεχομένου χαμηλής ποιότητας.

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις όποιες ανησυχίες, ο Elon Musk διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι το Twitter θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους αλγόριθμούς για να φιλτράρει το ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή και το περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας. Τόνισε επίσης ότι το διευρυμένο όριο χαρακτήρων δεν έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους χρήστες να γράφουν μακροσκελείς δημοσιεύσεις, αλλά περισσότερο για να τους δώσει μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία να εκφραστούν.

Το διευρυμένο όριο χαρακτήρων είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή για πολλούς χρήστες του Twitter, οι οποίοι αισθάνονται εδώ και καιρό να περιορίζεται ο λόγος τους από το όριο των 280 χαρακτήρων. Μένει να δούμε πως το αυξημένο όριο θα επηρεάσει τη συνολική εμπειρία του χρήστη στην πλατφόρμα. O Elon Musk δεν αποκάλυψε πότε πρόκειται να γίνει η αύξηση του ορίου χαρακτήρων ή αν το όριο των 4.000 χαρακτήρων έχει «κλειδώσει» ωστόσο τόνισε ότι η επέκταση του ορίου είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες, μαζί με άλλες αλλαγές. Ο Elon Musk επίσης αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι προγραμματιστές του Twitter εργάζονται αυτή τη περίοδο στην ανάπτυξη εργαλείων που θα επιτρέπουν στους χρήστες του Twitter να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση του λογαριασμού τους, και αν είναι «shadowbanned», παρέχοντας παράλληλα μία αναφορά για τους λόγους για τους οποίους συνέβη και πως να υποβάλλουν αίτημα επαναξιολόγησης.

  • Like 3